İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Başkan Büyükakın şampiyon öğrencileri ağırladı

Başkan Büyükakın şampiyon öğrencileri ağırladı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, REGENERON ISEF’te Dünya 4’üncüsü olarak ülkemiz ve kentimizi gururlandıran öğrenciler Kerem Bayhan ile Dilay Dal’ı makamında konuk etti

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ABD’de düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı olan REGENERON ISEF’te Dünya 4’üncüsü olarak ülkemiz ve kentimizi gururlandıran öğrenciler Kerem Bayhan ile Dilay Dal’ı makamında konuk etti. İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Uysal’ın da yer aldığı ziyarette, Mühendislik Mekaniği alanında Dünya 4’üncüsü olan İzmit Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Kerem Bayhan ile Robotik ve Akıllı Makineler alanında Dünya 4’üncüsü olan Kocaeli Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Dilay Dal ile büyük gurur duyduğunu ifade eden Başkan Büyükakın, “Yakalanan bu başarıda sizleri tebrik ediyorum. Sizi yetiştiren ve emek veren öğretmenlerinizle birlikte ailelerinizi de kutluyorum” dedi.

BAŞARIYA GİDEN YOLDA NELER YAŞADIKLARINI ANLATACAKLAR

22 kategoride 78 ülkeden 1800 öğrencinin katıldığı yarışmada şampiyon olan Dilay Dal ve Kerem Bayhan ile sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Büyükakın, gençlerin düşünmeye, gözlem yapmaya, okumaya, merek etmeye ve girişimcilik ruhuyla yetişmelerine yönelik için önemli adımlar attıklarını dile getirdi. Başarılı öğrencilerin toplumda ve gençlerin arasında rol model olacakları platformları da oluşturacaklarını birliktelikte ifade eden Başkan Büyükakın, “Dilay ve Kerem gibi başarılı gençlerimizin başarıya giden yolda neler yaşadıklarını, yaşamlarına dair hikayeleri, ülkemiz ve dünya üzerindeki söyleyecekleri sözleri bu platformda anlatma şansı yakalayacaklar” şeklinde konuştu.

TEDX GİBİ BENZERİ BİR PLATFORM

Çocuklarla ve gençlerle her fırsatta çok yakından ilgilenen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı BİLSEM, Bilim Merkezimiz ve TÜBİTAK gibi çok önemli merkezlerimiz sayesinde çok iyi yetişen öğrencilerimiz var. TEDx gibi benzeri bir platformda başarılı öğrencilerimiz fikirlerini anlatma şansı bulacaklar. Bu sayede dereceye giren projelerini, ilham veren fikirlerini anlatacaklar. Böylece kentimizdeki diğer gençlere ve arkadaşlarına rol model olmuş olacaklar. Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarını hem teşvik etmiş hem de rol model olacaklar. Büyükşehir olarak bu platformun kurulması ve organizasyonun gerçekleştirilmesini yerine getireceğiz” ifadelerini sarf etti. Kerem Bayhan ile Dilay Dal’ı başarılarından dolayı bir kez daha tebrik eden ve ödüllendiren Başkan Büyükakın, daha sonra günün anısına gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *