İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Boğaz Manzaralı Tesis Yüzde 70 Tamamlandı

Sakarya’nın Pamukova İlçesindeki Esentepe Sosyal Tesislerinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Tesisimizde çalışmaların yüzde 70’i tamamlanmış durumda. Bu tesisle Mekece ve Bağlarbaşı boğaz manzaraları keyifle izlenebilecek” dedi.

foto-galeri-iconSAKARYA – Pamukova
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Pamukova’nın sosyal hayatını canlandıracak olan Esentepe Sosyal Tesislerinde inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, şantiye alanında devam eden işlemler ile ilgili yaptığı açıklamada, 17 bin metrekarelik alan üzerinde örnek bir sosyal tesis inşa ettiklerini ifade etti. Karamehmetoğlu, proje gerçekleşmesinin yüzde 70 seviyesinde olduğunu ve çevre düzenlemelerine başladıklarını da ekledi.

5,5 Milyonluk Tesis

Projenin yaklaşık maliyetinin 5,5 milyon lirayı bulacağını söyleyen Karamehmetoğlu, “Ekiplerimiz hava koşullarına aldırış etmeden çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Şu anda inşa çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanmış durumda. Pamukovalıların sosyal hayatına katkı yapacak projemizde Mekece ve Bağlarbaşı boğaz manzaraları da keyifle izlenebilecek. İnşallah projemiz tamamlandığında bölge önemli bir cazibe merkezine kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Göz Bebeği Haline Gelecek

Çevre düzenleme çalışmalarının da hızla ilerlediğini belirten Karamehmetoğlu, “Esentepe Sosyal Tesisinde çevre düzenlemesine de ayrı bir önem veriyoruz. Çimen serme ve ağaç dikme işlemlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Buradaki 400 metrekarelik alan üzerinde küçük bir gölet de yer alacak. Yine çevre düzenlemeleri kapsamında açık alana 13 adet kamelya ve piknik masaları yerleştireceğiz. Çalışmaları sürdürdüğümüz sosyal tesisimiz bu kapsamda yeşilliği ve doğallığıyla da vatandaşlarımızın göz bebeği haline gelecek” diye konuştu.