İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu buluşmada Dünya’ya mesaj verilecek

Sakarya Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi’nde Dünya Engelliler Günü hazırlıkları sürerken; engelli kursiyerler kişisel performanslarını sergileyecek olmanın tatli heyecanını yaşıyor. Sürpriz mini gösterilerin de yer alacağı programda ayrıca Sakarya’dan bir kez daha şu mesajın verileceği öğrenildi: ‘Hayatı Paylaşmaya Engel Yok’

foto-galeri-iconSAKARYA
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler için hazırlıklarını sürdürüyor. Engelli kursiyerler ve yakınları için anlamlı bir program gerçekleştireceklerini belirten Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris, 2 Aralık Cuma günü SGM’de düzenlenecek programa tüm vatandaşları davet etti.

Kişisel performanslar çok beğenilecek

Eğitimlerde yaşanan bir gelişmeyi de paylaşan Nurcan İris, “Yeni dönem eğitimlerimiz 50 engelli öğrenciyle devam ediyor. Öğrencilerimize mutfak, koro, halk oyunları ve okuma-yazma alanında eğitimler sunuyoruz. Bizleri şaşkınlık içerisinde bırakan bir gelişmeyle de karşılaştık. 3 yıldır bizimle birlikte olan öğrencimiz Serkan Şentürk’ün taklit yeteneği olduğunu fark ettik. Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte bir video klip hazırlandı. İnşallah 3 Aralık Dünya  Engelliler Günü kapsamında düzenleyeceğimiz etkinlikte hem Serkan’ın hem de diğer arkadaşlarının performanslarını da misafirlerimize sunacağız” diye konuştu.

SGM’den çok memnunuz

Engelli öğrenci Serkan Şentürk’ün annesi Fazire Şentürk ise duygularını şu şekilde anlattı; “Oğlum her geçen gün SGM’den aldığı eğitimlerle kendini geliştirmeye devam ediyor. El becerisi, okuma-yazma ve taklit yeteneği de çok gelişti. Çocuklarımız burada çok rahat ediyor ve yeni bilgiler öğreniyorlar. Serkan, SGM’de eğitimlere başlamadan önce içine kapanık bir çocuktu. Buradaki ortam, arkadaşları ve öğretmenleri sayesinde şimdi daha sosyal bir çocuk oldu. Artık taklit yapıyor. Çok eğlenceli dakikalar yaşıyoruz. Kendini insanlara karşı daha kolay ifade ediyor. SGM’nin verdiği eğitimden çok memnunuz.”