İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Büyükşehir sayesinde 20 bin 500 kadın spor yapıyor

Büyükşehir sayesinde 20 bin 500 kadın spor yapıyor

Kocaeli Büyükşehir’in Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi rekora gidiyor

KOCAELİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev hanımlarının spor yapmasına olanak sağlayan ve çağın hastalığı obeziteye karşı savaş açan çalışması; Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesi bir rekora imza attı. Kısa sürede büyük ilgi gören proje kapsamında Kocaeli’nde 20 bin 500 kadın düzenli olarak spor yapmaya başladı. Ayrıca yine proje sayesinde çok sayıda ev hanımı kiloya bağlı sağlık sorunlarından kurtuldu.

KADINLAR DÜZENLİ SPOR YAPIYOR

Evde Okula Haydi Anneler Spora Projesi kısa bir süre önce Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje ilk olarak ev hanımlarına geniş bir şekilde tanıtıldı. Ardından okulların gösterdikleri alanlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından spor salonu haline getirildi. Çocuklarını sabah okula gönderen aileler yine aynı okulların spor salonuna geçerek burada uzman eğitmenler tarafından düzenli olarak spor yapmaya başladı. Ev kadınları, bir yandan boş zamanlarını spor gibi son derece önemli bir uğraşla değerlendirirken, fazla kilolarından kurtulmayı da başardı. Proje ve olumlu sonuçları, ev kadınları arasında hızla yayıldı. Yapılan son çalışmada 20 bin 500 kadının projeden yararlandığı ortaya çıktı. 

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Evden Okula Haydi Anneler Okula Projesi halen 105 okul ve tesiste devam ediyor. Projeye olan ilginin önümüzdeki dönemde yine artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *