İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Çocuğum için her şeye varım’

Kocaeli’nin Maşukiye ilçesinde iki odalı bir evde yaşayan Emine Usta’nın hayat hikayesi film senaryolarını aratmıyor. Altı düşük yaptıktan sonra dünyaya gelen Muhammet’in doğumda oksijensiz kalmasıyla engelli olması fedakar anneyi yıldırmamış. 7 yaşına kadar Muhammet’in yürümesi için elinden gelen çabayı gösteren Emine Usta, ”Çocuğum için her şeye varım” diyor. Muhammet ile annesi Emine Hanım’ı ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yalnız bırakmıyor. Muhammet, tedavi gördüğü hastaneye Büyükşehir’in engelli aracıyla gidip geliyor.

FEDAKARLIK ÖRNEĞİ

“Çocuğum için her şeye varım.” Bu söz belki de her şeyi ifade ediyor. Bir annenin çocuğu için yapabileceklerinin sınırsız olması, Tokat’tan Kocaeli’ye gelen Emine Usta’nın bedensel ve zihinsel engelli çocuğunun sağlığı için adeta savaşması ile bir kez daha gözler önüne seriliyor. Oğlu geceleri sık sık havale geçirdiği için her gece gözünü kırpmadığını ifade eden Emine Usta, ”Evladımı doğduğu günden bugüne kadar bir umut, kendi başına ayakta durabilmesi için fizik tedaviye götürüyorum. İnşallah onun yürüdüğü günü göreceğim” diyor.

ULAŞIMI ÇOK ZORDU

Fedakâr anne, Muhammed’in tedavileri ve eğitimi için Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Engelli Hizmet Aracı’ndan faydalandığını belirterek, ”Araç evimin kapısına kadar gelip Muhammed’i asansörlü sistem ile alıyor. Gideceği yere kadar bırakıp tekrar evime getiriyor. Eskiden çocuğumu dolmuş durağına kadar taşıyıp dolmuşla merkeze, oradan da başka bir araçla hastaneye bin bir zorlukla getirebiliyordum. Şimdi hiçbir zorluk çekmeden çocuğumun ulaşımı sağlanıyor. Allah razı olsun” ifadesini kullanıyor.

2 BİN 500 SEFER

Büyükşehir Belediyesi, Emine Usta gibi birçok ailenin yanında olarak onlara engelli aracı ile hizmet veriyor. Engelli bireyin evinden alınıp gideceği noktaya kadar ulaşımını sağladığı asansörlü araç, 2014 yılında yaklaşık 2 bin 500 sefer hizmeti gerçekleştirdi. Böylece engelli vatandaşların ve ailenin yaşadığı ulaşım sorunlarına çare olundu.

SADECE ULAŞIM HİZMETİ DEĞİL

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Engelliler ve Yaşlılar Birimi tarafından yapılan bu örnek çalışma dışında farklı hizmetler de engellilere sunuluyor. Danışmanlık, bilgilendirme ve yönlendirme hizmetleri sunulan engelli vatandaşlara Engelsiz Kulaçlar, Sana Oyuncak Getirdim, Mektup Arkadaşım gibi projeler ile sosyal hayatlarının gelişimine katkı sağlanılıyor.

Kaynak: http://www.kocaeli.bel.tr/icerik/–cocugum-icin-her-seye-varim–/36/32478