İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Çocuk Meclisi Evi’nde yapacaklarını planladılar

Çocuk Meclisi Evi’nde yapacaklarını planladılar

Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı tasarlayan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri, önümüzdeki dönemde burada yapacakları çalışmaları planlamak için bir araya geldi. Çocuk Meclisi Evi’ni nasıl daha aktif kullanacaklarına ilişkin fikir üreten çocuklar, bundan sonra yapacakları çalışmalara da hep birlikte karar verdiler.

2016 yılında kapılarını açan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda yer alan Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Evi, çocukların hayalleri ve istekleri doğrultusunda hizmet veriyor. Çocuk Meclisi Evi, hem öğrenmek, hem eğlenmek, hem de kentin sosyal yapısına katkı sağlamak isteyen çocuklara, bir araya gelebilecekleri bir mekan sunuyor.

Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri burada sık sık bir araya gelerek çeşitli çalışmalar yapıyor. Pandemi nedeniyle uzun süredir buluşamayan Nilüferli çocuklar hafta sonunda, Çağdaş Drama Derneği ve Oyun Hareketi Derneği’yle birlikte  atölye çalışması gerçekleştirdi.
Pandemi önlemlerinin alındığı açık havadaki etkinliğe katılanlar, Çocuk Meclisi Evi ve Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı nasıl daha aktif kullanmak istediklerine dair önerilerini dile getirdiler. Çeşitli atölye çalışmalarına da katılan çocuklar, sorunlar üzerinde değerlendirmeler yaparken, hayalleri ve hedeflerini de açıkladılar.

Nilüfer Çocuk Meclisi Başkanı Eda Türkmen, çok yararlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, sorunları ve hedefleri masaya yatırarak fikir birliği yaptıklarını belirtti. Türkmen, Çocuk Meclisi Evi’nde önümüzdeki dönemde  daha aktif çalışmalara imza atacaklarını da söyledi.   

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *