İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için önemli bir adım

Çocukları teknoloji bağımlılığından kurtarmak için önemli bir adım

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukları teknoloji bağımlılığında uzak tutmak için yürüttüğü bilinçlendirme çalışmaları kapsamında

SAKARYA – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, özellikle çocukları teknoloji bağımlılığında uzak tutmak için yürüttüğü bilinçlendirme çalışmaları kapsamında Çökekler İlkokulu’nda uzman eğitmenler ve Yeşilay ekipleriyle öğrencilere ‘sağlıklı teknoloji kullanımını’ anlattı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından, çocukları teknoloji bağımlılığı konusunda bilinçlendirmek için Çökekler İlkokulu’nda eğlenceli ve öğretici bir seminer düzenledi

100 öğrenciye farkındalık

Çökekler İlkokulu’nda düzenlenen seminerde, 100 öğrenciye teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık kazandırıldı.

Yeşilay iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Merve Çalık, televizyon, tablet ve telefon gibi cihazların aşırı kullanımının çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine değinerek öğrencilere sağlıklı teknoloji kullanımı konusunda eğlenceli ve öğretici bilgiler aktardı.

Bağımlılıkla mücadele çok önemli

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Çalık, “Eğer televizyon, bilgisayar veya telefon gibi teknoloji araçlarına karşı bir bağımlılık hissediyorsanız, bu cihazları kullanırken kendinize mutlaka bir süre sınırı koyun. Belirlediğiniz sürenin sonunda cihazı kapatıp dışarı çıkın, doğayla buluşun, arkadaşlarınızla oyun oynayın, ailenizle zaman geçirin. Gerçek yaşamda kurduğunuz ilişkiler, sizin duygusal gelişiminiz ve sağlıklı bir birey olmanız için çok değerlidir.” diyerek önemli tavsiyelerde bulundu.

“Bu Şehir Hepimizin”

Seminer öncesinde Büyükşehir yetkilileri öğrencilere “Bu Şehir Hepimizin” projesi tanıtarak, temiz ve yaşanılabilir bir çevrenin önemi vurgulandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında düzenlediği etkinlikler ve seminerlerle hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *