İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Doğaseverlerin Karacabey’i keşfi

Doğaseverlerin Karacabey’i keşfi

BURSA –  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tarihten Doğaya Bursa’ temasıyla düzenlenen doğa yürüyüşünün yeni rotası, Karacabey ilçesi oldu. Orman içerisinde yeşilin tüm tonlarına tanık olan doğaseverler, longoz ormanlarını görme imkanı da buldu.

Bursa’da turizmin çeşitlenmesi ve turizm gelirlerinin artırılması amacıyla kentin sahip olduğu değerleri her platformda tanıtmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesiyle kentin gizli kalmış değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Proje kapsamında daha önce Eşkel–Tirilye, Mustafakemalpaşa Suuçtu Şelalesi, İznik ve İnegöl’de doğa ile iç içe bir gün geçiren doğaseverler, bu kez Karacabey’in doğal güzelliklerini keşfetti.

Eşsiz manzara
Doğaseverlerin büyük ilgi gösterdiği ‘Tarihten Doğaya Bursa’ projesi, yaklaşık 60 kişinin katılımıyla Merinos Park’taki buluşma noktasından başladı. Otobüslerle Boğazköy Ormanı kenarına kadar gelen katılımcıların yürüyüşü, orman içerisinde 8 kilometrelik parkurda devam etti. Orman içerisinde kuş sesleri arasında zorlu yürüyüşün ardından Boğazköy Mahalle merkezine gelen vatandaşlar, burada yemek molası verdi. Daha sonra otobüslerle Türkiye’nin en büyük longoz ormanına gelen doğaseverler, 250’den fazla kuş türü, yaban atları, sığırlar ve mandalara ev sahipliği yapan ormanın tüm güzelliklerini görme imkanı buldu. Dalyan göleti üzerindeki nilüfer çiçeklerini yakından gören katılımcılar, doğa ile iç içe bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *