İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Dünyanın ‘Kukla’sı İstanbul’a geliyor

Dünyanın ‘Kukla’sı İstanbul’a geliyor

1949
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünyanın renkli ve başarılı kukla oyunlarını her yıl İstanbul’da bir araya getiren Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 24 Ekim-3 Kasım tarihlerinde sanatseverlerle buluşuyor. Bu yıl festivalde 7 ülkeden 9 grup yer alacak.

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, Unesco Kültürel Mirası Taşıyıcısı, Uluslararası Kukla ve Karagöz Sanatçısı Cengiz Özek, genel sanat yönetmenliğinde 24 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında seyirciyle buluşacak.

Bu yıl festivalde 7 ülkeden 9 grup yer alıyor

Festival kapsamında İspanya, Meksika İtalya, Çekya, Rusya gibi ülkelerden gelecek gruplar performans sergileyecek.

Festivalin vazgeçilmezlerinden ‘Cengiz Özek’e ait klasikleşmiş ‘Büyülü Ağaç’ ve ‘Çöp Canavarı’ oyunları da, izlemek isteyenlerle buluşma fırsatı yakalayacak. Ayrıca Kukla Festivali bu yıl, 29 Ekim 19:30 tarihli ‘Çöp Canavarı’ adlı gösterisini, bir kaç gün önce tiyatrosu yanan ‘Su Gösteri Sanatları’ sahnesine destek amaçlı olarak seyirci ile buluşturacak.

Kukla Müzesi dünya kuklaları sergisi

Festival kapsamında ‘Kukla Müzesi’ koleksiyonuna ait ‘Dünya Kuklaları Sergisi’ festival süresince ve devamındaki altı aylık süre boyunca misafirlerinin ziyaretine açık olacak. İzleyiciler; Çin, Kamboçya, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Almanya, İtalya, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından, farklı teknikler ile meydana getirilmiş bu kuklaları ziyaret edebilecek.

İstanbul Karagöz Kukla Vakfı Başkanı, Unesco kültür mirası taşıyıcısı Karagöz sanatçısı Cengiz Özek, bu festivalin kukla adı altında bir zamanlar son derece kısır bir algısı olan Türk izleyicisi ve sanatseverlerine, sahne sanatlarının tüm kategorilerini içinde barındırabilen, disiplinler arası, kreatifliği kışkırtan, imkansızlık sözünü kabul etmeyen bir sanatın ufuklarını açtığını belirtti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *