İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Gemlik heyeti Çanakkale’deydi

Gemlik heyeti Çanakkale’deydi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk ve Belediye Meclis Üyeleri Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılında Çanakkale ziyareti gerçekleştirdi.

Çanakkale Zaferi’nin önemini vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İki günlük Çanakkale ziyaretinin ilk durağı Türkiye geneline ihraç ettiği elmalarla sıkça adından bahsettiren Çanakkale’nin Bayramiç ilçesi oldu. Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’u makamında ziyaret eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve belediye meclis üyeleri; Bayramiç Belediyesi’nin gösterdiği misafirperverliğe teşekkür ederek, “iki ilçe arasındaki işbirliğini önemsiyoruz. Bu tür çalışma ve ziyaretler bizleri ileriye taşıyacaktır” dedi.

Makam ziyaretinin ardından İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un Bayramiç’teki doğduğu evi Belediye Başkanı Mert Uygun’la ziyaret eden Gemlik heyeti, müze ev ile ilgili bilgi aldı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğduğu evi ziyaret ederek şairimizin hayatı ile ilgili bilgi dağarcığımızı genişlettik. Bu mirası gelecek nesillere aktaran tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Gemlik heyeti ziyaretin ikinci gününde; Gelibolu yarım adasına geçerek burada 57. Alay Şehitliğini, Conk Bayırını, Hamidiye Tabyasını ziyaret etti. Ardından şehitlik abidesine giden Gemlik Belediyesi heyeti abideye çelenk sundu ve Gemlikli şehitler başta olmak üzere tüm şehitlere dualar okudu.

Sertaslan, “Çanakkale ruhu dimdik ayakta”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Çanakkale Zaferi’nde ecdadımız üstün mücadele göstererek yedi düvele diz çöktürdü ve Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya ilan etti. Bizler de ecdadımızın bizlere emaneti, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olan ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çalışacağız. Başta ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah rahmet eylesin” diye konuştu. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *