İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Hendek Protokolü bayramlaştı

Hendek Protokolü bayramlaştı

Hendek Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Kurban Bayramı bayramlaşma programı, arife günü Hendek İlçe Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleşti.

SAKARYA - Hendek

Bayramlaşma programına, Kaymakam Orhan Burhan, Cumhuriyet Savcısı Uğur Yörük,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü,  İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Deniz Kün, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, belediye meclis üyeleri, muhtarlar,  siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

Programın açılış konuşmasını yapan Hendek İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin “ İnşallah kazasız belasız güzel bir bayram geçiririz. Kurban Bayramında keseceğimiz kurbanların bizi Allah’a yaklaştırmasını temenni ediyorum. Bir diğer temennimiz de Kurban Bayramını huzurlu, birlik ve beraberlik içerisinde geçirmektir. Bayramda bir aksilik ve kurban kazaları yaşamamayı diliyoruz. Cenabı Hak nice bayramlara hep birlikte erişmeyi nasip etsin. Birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisi ile Kurban Bayramınızı kutluyorum “ dedi.

Kurban Bayramı paylaşmaktır

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de konuşmasında “  Rabbim, evlatlarınızla ailenizle birlikte güzel bir bayram geçirmeyi nasip etsin. Dinimizde bayramlar özellikle de Kurban Bayramı paylaşmaktır. Kurban üç hisse olur, bir hisse kendisine ait, bir hisse dağıtılır bir hisse de gelen misafirlere ikram edilir. Biz bugün bayramı arife gününden kutluyoruz.  Önemli olan bayramlarda biraraya gelebilmek, huzuru ve mutluluğu birarada yaşayabilmektir. Özellikle bayramlarımız bizim birlik ve beraberliği yaşadığımız en önemli günlerimizden birisidir. Ne olursa olsun bizim ülkemizdeki dış güçlerin emelleri, hiçbir zaman bitmeyecek. İnşallah sıkıntıları da hep birlikte atlatırız. Daha yaşanabilir bir Dünya için mücadele ediyoruz. Rabbim kestiğiniz kurbanları kabul eylesin, rabbim birlik ve beraberliğimizi artırsın “ diyerek Kurban Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını diledi.

Kurban Bayramı paylaşmayı özendirmektir

Kaymakam Orhan Burhan da bir konuşma yaparak “ Vekaleten başka ilçelerde de olacağımızdan dolayı bu yıl arife gününden bayramlaşma programını yapıyoruz. Kurban Bayramları aslında İslam toplumunda paylaşmayı özendirmektir. Kestiğimiz kurbanlardan ihtiyaç sahipleri de bu paylaşımdan nasiplerini alıyorlar. Kurban kesiminde almış olduğumuz bazı kararlar var, bu kararlara uyulmasını rica ediyoruz. Temizliğe dikkat edilmesi ve çevreye zarar verilmemesini istiyoruz. Kurban kesim yerlerinde kesim yaptırmaya özen gösterelim. Uzun bir bayram tatili olması nedeniyle yolculuk yapanlara kazasız belasız ve dikkatli yolculuklar diliyoruz. Allah kazasız belasız bir bayram geçirmeyi nasip etsin “ diyerek, Kurban Bayramını kutladı.

Konuşmaların ardından protokol ve vatandaşlar bayramlaştı.

Bayramlaşma programı, emniyet, jandarma, huzurevi ve hastane ziyaretinden sonra sona erdi.

Huzurevi sakinlerine ziyaret

Hendek Melek Nişancı Huzurevi’ne, Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek’in katılımı ile gerçekleşen ziyarette, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, AK Parti Hendek İlçe Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın ve daire amirleri hazır bulundu. Milletvekili Atabek ve Protokol üyeleri huzurevi sakinleri ile tek tek bayramlaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *