İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Hendek tek yürek

Hendek tek yürek

Kan stoklarında meydana gelen azalmalar nedeniyle Hendek Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde Hendek Belediyesi önünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına ilçe protokolü ve Hendekliler yoğun ilgi gösterdi.

22.00’DE SONA ERİYOR 

Belediye önünde saat 11.00’de başlayan kan bağış kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, kan bağışının saat 22.00’ye kadar devam edeceği açıklandı. Kan vermek isteyenlerin kısıtlamadan muaf olduğu açıklanırken, Cuma namazı sonra COVİD-19 tedbirleri kapsamında program düzenlendi. Programa Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, Hendek Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaverdi Bahadır, Fatih Öztürk ve Hızır Çağrı Güngör, siyasi partilerin ilçe başkanları, kurum müdürleri, muhtarlar ve Kızılay yetkilileri katıldı.

HENDEK KIZILAYI

Kızılay Hendek Şube Koordinatörü Sami Bağdatlı, kan stoklarında yaşanan azalmaya dikkat çekerek, “Kızılay insan hayatına dokunan bir kurumdur. Kızılay Hendek Şubesi olarak bu görevi bedelsiz bu görevi üstlenmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın zor günlerinde yardımında olmaktan onur duyuyorum. Belediyemiz, siyasilerimiz, muhtarlarımız burada hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

İLÇE SAĞLIK

Daha sonra söz alan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Tekin Ulaş Karatepe ise,  “Pandemi döneminde Kızılay’a destek amacıyla bu kadar insanın bir arada olması çok mutluluk verici. Kızılay ülkemizin can damarı diyebileceğimiz kuruluşlardan bir tanesi. Kan bağışı hayat kurtarır, bu nedenle kan dostu bireylerin artmasını çok önemsiyoruz. Etkinliği düzenleyen Hendek Belediyesine, Kızılay Hendek Şubesine, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum ”dedi.

HENDEK BELEDİYESİ

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır ise, “ Sizlere öncelikle Başkanımız Sayın Turgut Babaoğlu’nun selamlarını iletiyorum. Başkanımız önemli bir programı nedeniyle bugün burada sizlerle olamadı. Kan stoklarında yaşanan ciddi azalmayla ilgili olarak Kızılay’ın yaptığı uyarının ardından, kan bağış kampanyası düzenleme kararı aldık. Hendek kan bağışı noktasında her zaman bir adım önde olmuştur. Hendek halkı her zaman duyarlı davranarak yardım bekleyen vatandaşların yanında olmuştur. Hemşehrilerimize bu neden çok teşekkür ediyoruz. Kan bağışında bulunan protokole, belediye personellerimize ve tüm Hendek halkına teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımıza her nerede olursa olsunlar kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. ” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *