İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Hüsn-ü Aşk atölyesi ilk perdeyi Mevleviliğin derinliğiyle açtı

Hüsn-ü Aşk atölyesi ilk perdeyi Mevleviliğin derinliğiyle açtı

SAKARYA - Sakarya Büyükşehir Akademi’nin kültür ve edebiyat meraklılarını bir araya getiren yeni programı “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesi başladı. Şeyh

SAKARYA – Sakarya Büyükşehir Akademi’nin kültür ve edebiyat meraklılarını bir araya getiren yeni programı “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesi başladı. Şeyh Galip’in klasikleşmiş eserinin adını taşıyan atölyenin ilk dersinde “Hüsn” kavramı derinlemesine incelendi. Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapılan dersi ünlü yazar Ercan Yılmaz onurlandırdı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sanatın ve bilimin her dalında faaliyet gösterdiği Büyükşehir Akademi, “Hüsn-ü Aşk Okumaları” atölyesinin ilk dersi Faik Baysal Kütüphanesi’nde yapıldı.  

İlk derste “Hüsn” konusu

Atölyenin açılış dersinde, Şeyh Galip’in ölümsüz eseri Hüsn-ü Aşk üzerinden “Hüsn” kavramı mercek altına alındı.  Ercan Yılmaz, eserin derin anlam dünyasına ışık tutarken, katılımcılara edebiyatın estetik ve felsefi boyutlarını anlattı.

Mevlevilik ve Osmanlı

Şeyh Galip’in Mevlevi bir ortamda yetiştiğini ve Mevleviliğin Şeyh Galip’in düşünce ve sanat dünyasına etkilerinden bahsederek, Mevleviliğin kültür ve sanata en çok önem veren kol olduğuna dikkat çekti.

Ercan Yılmaz, “Mevlevilik, Osmanlı’daki bütün kollar içerisinde kültüre ve sanata en çok vurgu yapan, içerisinde en çok musikişinasın ve şairin yetiştiği koldur” dedi.

Divan edebiyatının en büyük şairi

Şeyh Galip’in edebiyattaki yenilikçiliğinin dönemiyle ilgili olduğunu vurgulayan Yılmaz, eserin çok özel bir yerde bulunduğunu belirtti. Ercan Yılmaz, “Galip Dede, 18. yüzyılda yaşamış ve divan edebiyatının en büyük şairi olarak kabul ediliyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *