İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İzmitliler Para Vermeden Fazla Kilolarından Kurtuldu

İzmit Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyenlik hizmetiyle sağlıklı bir yaşama adım atan İzmitliler, hem beslenme alışkanlıklarını değiştirdi, hem de yaza fazla kilolarından kurtularak formda girdi

Sosyal belediyecilikte fark yaratarak hizmetlerine hızla devam eden İzmit Belediyesi, özellikle pandemi sürecinde halkın sağlığını korumayı ilk koşul haline getirdi. Bünyesinde görev yapan diyetisyen Gizem Aydın ile 10 aydır, destek talebinde bulunan vatandaşlara diyetisyenlik hizmeti veren İzmit Belediyesi, şimdiden birçok İzmitlinin yaşam standardını yükseltti.

860 İzmitli Yararlandı

10 ayda 860 İzmitlinin ücretsiz diyetisyen hizmetinden yararlanmasını sağlayan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı bir yaşam sürdürmek isteyen ancak ekonomik durumları izin vermediği için bu desteği karşılayamayan birçok İzmitliye kapılarını açtı. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ilk seans; Perşembe ve Cuma günleri ise kontrol seansları olmak üzere haftanın beş günü hizmet veren İzmit Belediyesi, her İzmitlinin sağlıklı bir yaşamı hak ettiğini belirtti.

Hedef: Sağlıklı Bir Ömür

İzmit Belediyesi’nin ücretsiz diyetisyenlik hizmetiyle; yalnızca kilo alıp vermek için değil, kişiye özel diyet programlarıyla İzmitlilerin sağlıklı bir hayatın temelini oluşturmaları ve bunu yaşam tarzı haline getirmeleri amaçlandı. Tüm İzmitlilerin bu oluşumdan faydalanması için çalışmalarını hızlandıran İzmit Belediyesi, haftalık 35-50 arası danışan ile ilk seans ve 45-55 danışan ile kontrol seansı olmak üzere 100’e yakın vatandaşa hizmet veriyor.

7’den 70’e Beslenme Eğitimi

Ücretsiz diyetisyenlik hizmetini 7’den 70’e sunan İzmit Belediyesi, hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, adölesan (ergen) beslenmesi, sporcu beslenmesi ve kilo yönetimi gibi alanlarda hizmet vererek ihtiyaca göre destek veriyor. İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nde sürdürülen diyetisyenlik hizmeti sayesinde tüm vatandaşlar rahatsızlık duyduğu konulara göre hizmet alabiliyor veyahut almak istediği eğitimlere ücretsiz erişebiliyor.

Tepeden Tırnağa İnceleme

Seansları 25-30 dakika arası süren hizmette önce vatandaşlar tepeden tırnağa ayrıcalıklı incelenerek 24 saatlik besin tüketimi öğreniliyor. Ardından herhangi bir kronik rahatsızlığı olup olmadığı sorgulanarak danışanlar hakkında bilgiler alınıyor ve kişisel kayıt oluşturuluyor. Son 3 ay içerisinde yaptırılmış ayrıntılı kan tahlilleri incelenerek bu bilgiler ışığında kişiye özel beslenme programı hazırlanıyor.

Kişiye Özel Programlar

İncelemeler ve kişiye özel hazırlanan beslenme programı sonrası iki haftalık uygulama yapılıyor ve ardından durum değerlendirmesi yapan diyetisyen Gizem Aydın, kontrol seanslarıyla İzmitli vatandaşların sağlık nabzını tutuyor. İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Kadın Girişimciler Merkezi’nde tüm Kocaeli halkına ücretsiz olarak sunulan diyetisyen hizmetinden her yaş grubundan, kadın-erkek tüm vatandaşlar faydalanabiliyor.

5,5 Ayda 40 Kilo Verdi

Kendisine kişisel program hazırlanan ve diyetisyeninin yönergelerini harfiyen uygulayan Ebru Hanım da azmi ve kararlılığıyla 5,5 ayda 40 kilo vererek yeni bir hayata başladı. Ücretsiz hizmetten duyduğu dile getiren Ebru Hanım, İzmit Belediyesine ve diyetisyen Gizem Aydın’a teşekkür etti. 0262 318 02 10 telefon numarasından randevu alarak sağlıklı beslenme yolunda ilk adımı atabilecek olan tüm Kocaeli halkı, İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyenlik hizmetinden yararlanabilecek. İzmit Belediyesi tüm vatandaşlara sağlıklı bir yaşam sağlamak adına çalışmalarını hızla sürdürüyor.