İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kadıköy Plak Günleri’ne yoğun ilgi

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Kadıköy Plak Günleri, 5’inci kez İstanbul’un önemli plakçılarını plakseverlerle buluşturdu. 2 – 3 Ekim tarihlerinde Kadıköy Belediyesi bahçesinde gerçekleşen etkinlik halk ozanı, usta sanatçı Neşet Ertaş anısına düzenlendi. 

İSTANBUL – Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ara verilen ve bu yıl 2 – 3 Ekim tarihlerinde Kadıköy Belediyesi bahçesinde gerçekleşen Kadıköy Plak Günleri ziyaretçi akınına uğradı. Plakseverlerin merakla beklediği etkinlikte söyleşilerin yanı sıra imza günleri, dj performansları gerçekleşti ve repertuarında usta sanatçı Neşet Ertaş’ın türkülerinin yer aldığı sanatçılar konser verdi. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Odabaşı da iki gün boyunca etkinlik alanında bulundu, stantları dolaştı, plaklar satın aldı. Odabaşı “Yağmurlu havaya rağmen plakseverler, koleksiyonerler, sanatseverlerin yoğun ilgisini görmek bizi mutlu ediyor.” dedi ve Kadıköy Plak Günleri’ni her sene yapacaklarını söyledi.

İki gün süren Kadıköy Plak Günleri’nin ilk gün konuğu, Türk popunun ilk kadın seslerinden olan Ayferi oldu. “Çal Çingene Çal” başlıklı söyleşide sevenleriyle buluşan Ayferi, söyleşinin ardından plaklarını sevenleri için imzaladı.   Müzik yazarı Murat Başer’in konukları koleksiyoner Ercan İmre ve Rainbow45 Records mağazasından Salih Karagöz oldu ve izleyicileriyle dünden bugüne plak kültürü ve koleksiyonerlik kültürü üzerine söyleşi gerçekleştirdiler.  Müzik yazarı Artemis Günebakanlı ise müzisyen Nilipek ve Nova Norda ile “Yeni Oyuncular: Değişen Müzik Sektöründe Kuralları Kendin Yazmak” söyleşisinde plakseverlerle buluştu. Halk müziğinin duayen sanatçısı Ümit Tokcan ve Türk Halk Müziği sanatçısı Mazlum Çimen de sevenleri için plaklarını imzaladı. Kadıköy Plak Günleri’nin ilk günü müzik grubu Lalalar’ın konseri ile sona erdi.

Kadıköy Plak Günleri’nin ikinci gününde ziyaretçiler, plak koleksiyoneri Volkan Judocu; radyocu, müzik eleştirmeni, koleksiyoner Mete Avunduk ve koleksiyoner Abanoz’un dj performansıyla keyifli anlar yaşadı. Radyo Eksen Yayın Yönetmeni Gülşah Güray’ın moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin konukları radyocu Hakan Tamer ve Manga grubunun davulcusu, radyocu Özgür Can Öney oldu.

NEŞET ERTAŞ ANISINA KONSER 

Kadıköy Plak Günleri’nde 2012 yılında aramızdan ayrılan Türk Halk Müziği’nin değerli ismi Neşet Ertaş anısına konser verildi. “Bozkırın Tezenesi” adına yapılan ve Türk Halk Müziği sanatçısı İsmail Altunsaray’ın usta sanatçı Neşet Ertaş’ın türkülerinden oluşan birbirinden değerleri eserleri seslendirdiği konserin ardından Kadıköy Plak Günleri sona erdi.