İstanbul
Açık
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi Heritage İstanbul Fuarı’nda

Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi Heritage İstanbul Fuarı’nda

KOCAELİ (İHA) – SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi, Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı’na katıldı.



Türkiye’nin tarih ve sanat varlığının korunması, saklanması ve gelecek yıllara aktarılmasına yönelik çalışan kurum ve kuruluşlar ile sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya getiren Heritage İstanbul Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı 11-13 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğünün desteğiyle TG EXPO tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarda, SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi de yer aldı. Fuarda yer alan Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli Bilim Merkezi ve Kağıt üretiminde önemli bir yer tutan Seka Kağıt Müzesi büyük ilgi gördü. Müzecilikle ilgili yeni gelişmelerin sergilendiği ve bahsedildiği fuar boyunca Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezi tüm sistemleriyle katılımcılara anlatıldı.



Fuar kapsamında gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Dr. Kemal Taha Hülagü, Kağıt Müzesi ve Bilim Merkezini, dönüşüm aşamalarından başlayarak tüm ayrıntılarına kadar anlattı. SEKA Kağıt Müzesi ve Kocaeli Bilim Merkezi’nin Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının dönüşüm projesi kapsamında yer aldığını, iki kurumun da kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmada önemli bir yer tuttuğunu aktaran Hülagü, gerçekleştirilen faaliyetlerle de 7’den 70’e herkese hem kültürel hem de bilimsel aktivite imkanı sağladıklarını belirtti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *