İstanbul
Orta şiddetli yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Kanserde tamamlayıcı tıp Bursa’da konuşuldu

Kanserde tamamlayıcı tıp Bursa’da konuşuldu

1581
GÖSTERİM
3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

BURSA – Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlık Çalışma Grubu tarafından düzenlenen sempozyumda ‘Kanserde Tamamlayıcı Tıp’ masaya yatırıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, BTSO ve Kanserle Savaş Derneği işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, konusunda uzman isimler ‘bilimsel veriler üzerinden’ tamamlayıcı tıbbı konuştu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe; Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ermiş, akademisyenler, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Sempozyumun açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, çıkış yolu olarak başvurulan yöntemin ‘bilimsel veriler ışığında’ vatandaşın kullanımına sunulması gerektiğine dikkat çekti.  Bilim insanlarının konuyu göz ardı etmemesi gerektiğine vurguda bulunan Şevket Orhan, “Doktorlarımız, piyasada aktar hizmeti olarak gördüğümüz bu hizmeti bilimsel hale getirmeli. İnsanlar çare aramak için oraları zorluyor. Elbette ki bilim insanları buralara karşı direniş göstermek mecburiyetinde. Eğer bilim insanları bu konuda endişe duymazlarsa, diğer kesimler piyasayı istediği gibi kullanırlar. Bu tür toplantıların gelişerek devam edeceğine ve halka fayda sağlayacak bir işin ortaya çıkacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin son 20 yılda sağlık yatırımlarıyla önemli yol kat ettiğini belirten Kent Konseyi Sağlık Çalıma Grubu Temsilcisi Prof. Dr. Sedat Demir ise, “Gelişmiş üniversite ve hastanelerimiz var. Modern tıbbın getirdiği tedavi imkanlarını halkımıza çok kolay bir şekilde ulaştırabiliyoruz. Bu coğrafya, tıp alanında ileri seviyelere gelmiş bir yer. Bu coğrafyadan ‘dünyaya örnek olmuş’ çok önemli hekimler yetişmiş. Geleneksel tıp yöntemleri modern tıp geliştikçe unutulsa da son dönemlerde geleneksel tıbba önemli düzeyde yönelim var. Bugün dünyanın birçok ülkesinde üniversitelerde tamamlayıcı tıp ile alakalı ana bilim dalları kuruluyor. Bunlarla alakalı çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Geleneksel tıp yöntemlerinin ‘kanıta dayandırılarak’ modern tıbba kazandırılması adına çalışmalar yapılıyor. Bu sempozyumun amacı, integratif tıbbın rant ve hekim dışı alanlarda kalmasını engellemek. Biz hekimler bu işe sahip çıkarsak, işin doğrularını anlatırsak, bilimsel verilere dayandırılması hususunda çalışırsak, iş doğru zemine oturur” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından alanında uzman akademisyenler salonda bulunan dinleyicilere tamamlayıcı tıp uygulamaları çalışmalarını anlatıp, bilimsel verileri paylaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *