İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli Kitap Fuarı, 8. kez kapılarını açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8. kez düzenleyeceği Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında kapılarını açacak. Antikkapı’da bir basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘’Bu yıl 8.’sini düzenleyeceğimiz Kitap Fuarı; sadece Kocaeli için değil, Doğu Marmara için bir marka değer haline geldi’’ dedi.

14-22 MAYIS TARİHLERİ ARASINDA
14-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenecek “8. Kocaeli Kitap Fuarı”, 500’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle kitapseverlerle buluşacak.
Uluslararası Fuar Merkezi’nde kitapseveri ağırlayacak olan 8. Kocaeli Kitap Fuarı, 9 gün boyunca 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak. Kitap Fuarı’na ilişkin detayları basın mensuplarıyla paylaşan Genel Sekreter Büyükakın’a Başkan Danışmanı Ömer Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Raşit Fidan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) Başkanı Murat Özdağ eşlik etti.

BÜYÜKAKIN: KOCAELİ’NE KİTAP BAHARI GELDİ
Kocaeli’ne kitap baharının geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Genel Sekreter Büyükakın, ‘’Bu sabah ağaçlar kitap açtı. Kocaeli Kitap Fuarımız ise bu yıl 8. kez kapılarını açacak. Kocaeli Kitap Fuarı, sadece şehrimize değil çevre illere de hitap eden, Doğu Marmara’nın markalarından biri haline geldi. Bu yıl fuarımızın ana temasını; Medeniyetler İttifakı ‘Ortak Geçmiş, Ortak Gelecek’ olarak belirledik. Uluslararası alanda isim yapmış, birbirinden değerli akademisyen ve düşünürler, iki gün sürecek sempozyumda yer alacak. Her yıl ziyaretçi rekoru kıran fuarımızın, bu yıl 750-800 bin ziyaretçiye ulaşmasını bekliyoruz’’ dedi.

OKUMA ORANI YÜZDE 30 ARTTI
Toplantıda söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik ise çok önemli istatistiki sonuçlar açıkladı. Son 5 yıllık dönemde Kocaeli’nde öğrenciler arasında kitap okuma oranının yüzde 30 arttığını aktaran Çelik, ‘’Aynı şekilde üniversite sınavında ve TEOG sınavında başarı oranımızın artmasında Kocaeli Kitap Fuarı’nın büyük katkısı bulunuyor’’ açıklamasını yaptı. KOTO Başkanı Özdağ ise Kocaeli Kitap Fuarı’na ilişkin düzenledikleri kampanya hakkında açıklama yaptı.

270 YAZAR, 48 SAHAF, 67 STK
Geçen yıl 664 bin 476 kitapseverin ziyaret ettiği Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan Kocaeli Kitap Fuarı’nda bu yıl yerli ve yabancı 270 yazar; 500’ün üzerinde söyleşi ve panelde okurlarıyla buluşacak. 380 yayınevi, 48 sahaf, 67 STK’nın yer alacağı stantlarda 15 bin yazarın elinden çıkan 1 milyon kitap;
okur severleri bekleyecek.

ONUR KONUĞU DR. GENÇ
8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın 14 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla yapılacak açılış töreninde onur konuğu Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün sahibi Dr. Mehmet Genç olacak. Yerli ve yabancı akademisyen, araştırmacı ve yazarların katılımıyla yapılacak Medeniyetler İttifakı Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak olan Kocaeli Kitap Fuarı, böylece 8. Yılından itibaren Kocaeli ve Türkiye sınırlarını aşarak
uluslararası bir mahiyet kazanıyor.

FUARDA YAZARLAR GEÇİDİ YAŞANACAK
14-22 Mayıs tarihleri arasında 500’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza günüyle kitapseverleri buluşturacak olan 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılacak gazeteci, yazar, tarihçi ve düşünürlerden bazıları ise şöyle; Abdurrahman Dilipak, Hayati İnanç, Muzaffer İzgü, Cem Küçük, M. Engin Noyan, Beşir Ayvazoğlu, M. Fatih Çıtlak, Nurullah Genç, Ahmet Şimşirgil, Kahraman Tazeoğlu, Ayşe Kulin, Kürşat Başar, Ataol Behramoğlu, Sadık Yalsızuçarlar, Bekir Develi, Talha Uğurluel, Zahide Yetiş, Sunay Akın, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan, Mehmet Ali Bulut, Pelin Çift-Erhan Altunay, Yavuz Bahadıroğlu, Kadir Mısıroğlu, Işık Öğütçü, Feridun Andaç, Sevda Türküsev, Sinan Meydan, Zekeriya Efiloğlu, Osman Pamukoğlu, Ali Erkan Kavaklı, Büşra Küçük, Erol Mütercimler, Gürkan Hacır, Mavisel Yener, Saygı Öztürk, Ali Lidar, Bahadır Yenişehirlioğlu, Fatih Murat Arsal, Hikmet Anıl Öztekin, Erdal Demirkıran, Ali Ural, Cansu Canan Özgen-Ramazan Kurtoğlu, Ümit Zileli.

KİTAP FUARI’NIN BU YILKİ TEMASI “ MEDENİYET MİRASI”
8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın ana teması bu yıl “Medeniyet Mirası” olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçen Medeniyetler İttifakı’nın Türkiye Koordinatörü Prof. Dr. Bekir Karlığa’nın katkılarıyla yapılan çalışmalar neticesinde fuarda “Ortak Geçmiş, Ortak Gelecek” başlıklı uluslararası bir sempozyum düzenlenecek.

ALANINDA OTORİTE AKADEMİSYENLER KATILACAK
İki gün sürecek sempozyum kapsamında yurtiçi ve yurt dışından alanında otorite kabul edilen çok önemli yazar ve düşünürler konuk edilecek. Sempozyuma Prof. Dr. Bekir Karlığa, Prof. Dr. Richard Falk, Prof. Dr. Hilal Elver, Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç, Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Prof. Dr. Hans Kochler, Prof. Dr. İsmail Kara, Prof. Dr. Recep Şentürk, Prof. Dr. Salah Jarrar, Prof. Dr. Ziya Kazıcı, Prof. Dr. Ejder Okumuş, Prof. Dr. Mehmet İşpirli, Prof.Dr.Nazif Gürdoğan, Yusuf Kaplan, Doç. Dr. Coşkun Yılmaz, Doç. Dr. İsmail Kıllıoğlu, Doç. Dr. Yalçın Çetinkaya, Doç. Dr. Tahir Büyükakın(Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri) Ve Dr. Anas Al-Shaikh Ali katılacak.

ORTAK GEÇMİŞ, ORTAK GELECEK
“Medeniyet Mirası; Ortak Geçmiş Ortak Gelecek” sloganıyla, 14 – 22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda medeniyet kavramının görsel eserlerle zenginleştirilerek bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla 9 gün boyunca “Medeniyet Mirası” içerikli sergi açık kalacak. Küresel insanlık girişimi olarak adlandırılan Medeniyetler İttifakı’nı anlatan serginin ‘’Medeniyet Nehri’’ bölümünde 7 medeniyet havzasını gösteren 7 nehrin görüntüleri yer alacak. Kadim medeniyet eserlerinden seçmelerin yer aldığı bölümde ise dünya medeniyetlerinin 12 bin yıllık seyri kronolojik olarak anlatılacak. Göbeklitepe’den başlayarak Osmanlı’ya kadar dünya medeniyetlerinin göz alıcı örneklerinin Türkçe ve İngilizce sergilendiği bu bölümün yanı sıra ziyaretçiler ‘’Batı’ya Doğru Akan Nehir Medeniyet Belgeseli’’nin son üç bölümünü izleyebilecekler.

TÜRK DÜNYASINDAN GENİŞ KATILIM
Ayrıca fuarda Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’yle gerçekleştirecek projeyle, Türkî Cumhuriyetlerin ülke stantları yer alacak ve yayınlarını fuar süresince sergileyecekler. Başkanlığını iki yıldır Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun üstlendiği TDBB’nin organizasyon alanında KKTC, Bosna Hersek ve Kırgızistan’ın stantları yer alacak. Fuarda ayrıca Büyükşehir, Kocaeli Kent Konseyi, KOTO, KOÜ, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı, DÖSİM, Kütüphaneler Genel Müdürlüğü ile Kartepe, İzmit, Körfez, Çayırova ve Darıca belediyeleri stant açacak
HAYDİ DURMA KİTABA KOŞ!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent kültürüne yeni bir boyut kazandırmak, spor ile kitap okuma alışkanlığını aynı potada buluşturmak amacıyla bir ilke imza atıyor. 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında 15 Mayıs Pazar günü “Kitaba Koş” etkinliği düzenlenecek.

15 MAYIS’TA ‘’KİTAP’’ İÇİN KOŞACAKLAR
Büyükşehir’in Ücretsiz Spor Okulları ile sporcu ordusu Kağıtspor’un yanı sıra Atletizm Federasyonu ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteğiyle 15 Mayıs Pazar günü düzenlenecek etkinliğe katılacaklar ‘’kitap’’ için koşacak.
İki kategoriden oluşacak etkinliğin yaklaşık 4 kilometrelik ‘’halk koşusu’’ etabında tüm katılımcılara üzerinde ‘’seven, özgür, bilge, saygılı, dürüst, sağlıklı, onurlu, vefalı’’ gibi değerlerin yazılı olduğu özel tasarımlı tişörtler dağıtılacak. İkinci kategoride ise Fenerbahçe ve Enka’nın da aralarında yer aldığı kulüplerden atletler yine ‘’kitap’’ için koşacak.

BU YIL HEDİYE KİTAPLAR HAKKARİ’YE
‘’Sayfalara Güven’’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında ise parkuru tamamlayan tüm katılımcılara ‘’Küçük Prens-Saint Exupery, Yürek Dede İle Padişah-Cahit Zarifoğlu, Çocuk Kalbi-Edmondo Amicis, Beyaz Diş-Jack London, Gün Olur Asra Bedel-Cengiz Aytmatov, Çanakkale Hakikatleri- Ulaş Salih Özdemir’’ kitapları hediye edilecek.
Koşuya katılan vatandaşlar, kendilerine hediye edilen bu kitapları eğer isterlerse alanda konuşlanacak PTT Kargo ile Hakkari Valiliği’ne gönderebilecek. Bunun yanı sıra Kocaeli Kitap Fuarı’na konulacak ‘’kitap kumbarası’’na atılacak kitaplar; Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ildeki okullara gönderilecek.

ÇOCUKLAR HAYALLERİNİ BU KİTAPTA YAZDI
Büyükşehir’in eğitime verdiği en önemli desteklerden biri olan Bilgievleri’nde okuyan çocuklar, hayallerini tek bir kitapta topladı. Çocuk kitapları yazarı Hilal Acar önderliğinde Kasım 2015’ten bu yana İzmit bölgesindeki Akcakoca, Maria Anne ve Serdar Bilgievleri’nden öğrencilere özel Yazarlık Kulübü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik sonunda 22 öğrenci; kendi hayal güçleriyle oluşturdukları masalları kaleme aldı. Bu masallar, ‘’Bi’dünya hayal’’ ismiyle kitaplaştırıldı. 15 Mayıs Pazar günü 16.00’da gerçekleşecek masal kitabı lansmanında kitapta masalı bulunan 22 öğrenci, yazar Hilal Acar ve masal kitabına taltif yazan 6 çocuk yazarı da hazır bulunacak.

ÖDÜLLÜ KILAVUZ MODELİ DE KİTAP FUARINDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 7’den 27’ye eğitim anlayışlıyla Kocaeli gençliğinin yanında yer aldığı Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli de, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yerini alıyor. AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında düzenlenen ‘’Gençlik ve Belediye’’ temalı yarışmada birinciliğe layık görülen Kocaeli Kılavuz Modeli; Ücretsiz Spor Okulları, Bilgievleri, Akademi Lise, Akademi Üniversite, Uluslararası Öğrenciler ve Gençlik Kampları’’ndan oluşuyor. Fuar alanında oluşturulacak ‘’Kılavuz Gençlik Avlusu’’nda 9 gün boyunca söyleşi, panel, şov ve Uluslararası Öğrencilerin ülke gösterileri yer alacak. Ayrıca muhabirliğe soyunacak olan uluslararası öğrenciler, fuara katılan vatandaşlarla halk röportajları yapacak.

BEN OKUDUM SEN DE OKU!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) tarafından düzenlenen “Ben okudum sen de oku!” kampanyasında “Büyük kitap değişim” projesi gerçekleşecek. KO-MEK kursiyerlerinin yanı sıra fuarı ziyaret eden vatandaşlar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda kurulacak özel bir stantta yapılacak kura çekilişiyle “en beğendikleri 3 kitabı” karşılıklı değiştirecek. KO-MEK kursiyerlerin ve fuar ziyaretçilerinin kendi okudukları ve beğendikleri 3 kitabı, başka bir katılımcı ile değiştirmesiyle; farklı kitapların okunması, kitap okuma bilincinin geliştirilmesi, farklı dünyaların keşfedilmesi amaçlanıyor.

‘ALIŞVERİŞ SENDEN, KİTABIN BENDEN’
Kocaeli Ticaret Odası(KOTO), 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na özel kampanya başlattı. Kampanyaya katılan KOTO üyesi iş yerlerinden 9-22 Mayıs tarihleri arasında 100 TL ve üzere alışveriş yapan vatandaşlar kitap indirim kuponu kazanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na destek veren kurumları arasında yer alan KOTO, fuara özel ‘Alışveriş Senden, Kitabın Benden’ kampanyasının startını verdi.

100 TL’YE 10 TL İNDİRİN KUPONU
Hem KOTO üyelerinin iş hacmini arttırmayı hem de Kocaelililerin kitap okuma alışkanlığının gelişmesine katkı sunmayı amaçlayan kampanya kapsamında, oda üyesi iş yerlerinden 100 TL ve üzeri alışveriş yapan vatandaşlar, fuar süresince kullanılmak üzere 10 TL’lik fırsat kuponu kazanacak.

KOCAELİ ESNAFINA DESTEK
Yerel esnafın korunması ve desteklenmesi adına, şubeleşme ile faaliyet yürüten zincir mağazaların kapsam dışı bırakıldığı kampanyada; Kocaeli Vergi Dairelerine vergi ödeyen, KOTO’nun faaliyet bölgesinde ticaret yapan ve kampanyaya katılmak isteyen 120 firma fırsat kuponu vermekle, 17 büyük yayınevi de 20 stantta kuponları kullandırtmakla yetkilendirildi. Söz konusu iş yerlerine konulan görsellerden kuponların geçerli olduğu yayınevlerinin lisetesi de yer alacak.

ALIŞVERİŞ YAPILACAK FİRMALAR
Bizim Şımarık AVM, Favori Ticaret, Gönençler Mobilya, Ergün Gıda, Nokta Market, Günkay Gıda, Erfa Alışveriş, Özkum Ticaret, Ünsallar Kuruyemiş, Günkay Marketçilik, Ünsallar, İpek Et ve Tavuk Ürünleri, Yeni Hisar Mağazaları, Sim Canan, Yeşildağlar Et, Arkadaş Süpermarket, Çenesuyu Doğal Et ve Tavuk Pazarı, Dönmez Kardeşler Et Pazarı, Kocaeli Et Pazarı, Kardeşler Fırın, 4T1 Marketimm, Kavala Kurabiyecisi, Güntepe Unlu Mamulleri, Hasek Gıda, Maşukiye Kartepe Kara Fırın, Umut Şimşek, Er-Fa Market, Erpetek Pastane Cafe Restaurant, Hodri Gıda, Kar Pişmaniye, Artı İhtiyaç Maddeleri ve Alışveriş Merkezi, Taşmar Market, Yazıcılar Market, Erkan Ticaret, Gökşen Taahhüt Ticaret, Pazar Toptan, Sümerler Tekstil, Stil Kumaş, Besim Ticaret, Armina Mobilya, Günkay Market, Damak Tadım Şarküteri, Sever Showroom, Anıl Ticaret, Pelince Ticaret, Orhonlar Zücaciye, Akabe Kitap Evi, Mutlu Proje Yapı ve Kırtasiye Temizlik Yayın Dağıtım Danışmanlık, Tuğra Süpermarket, Ayaz Plastik Pazarlama Ticaret, Teknik Kırtasiye, MGM Yapı, Efe Kırtasiye, Alpay Market, Arma Kitap Kırtasiye, Efe Kırtasiye, Par Kıy Gıda, Karadeniz Tekstil, Yavuz Ticaret, 42 Evler Gross Market, Vergül Market, Akbaşlar Çocuk Giyim Mağazası, Emir Aslan Gıda, Özdel Bebe ve Mobilya Ticaret, Ercan Bebe Konfeksiyon, Reform Ticaret, Aykut Giyim, Grand ABC, Sümer Tekstil, NC Style, Engin Aile Kasabı, Kupon Konfeksiyon, Sabri Özel Ncity AVM, Mavi Jeans Ncity AVM, Ramsey- 41 Burada AVM, Beşler Tekstil, Disa Ticaret, FKS Konfeksiyon ve Baskı, Adil Işık Ncity AVM, Renk Mağazası, ESKAR Gıda, Ekonomi Pazarı, Sema Tekstil, Şafak Giyim, Kadir Karslıoğlu, Minel, Büyük ABC, Ceylin Giyim, Develi Tekstil, Özgüven Market, Taso Gıda, Luka Butik Ticaret, Hüda Tesettür, Akoğlu Giyim, Nokta Giyim Market, Emre Giyim Mağazası, Bayan Nilay, Fethiye Kundura, Nejat Kundura, Can Kundura, Nuh Beybi, Serdar Ayakkabı, Sedat Tüysüz Kundura, Berberoğlu Kundura, Güven Ayakkabı, Ustalar Kavafiye, Erez Kundura, ECS Ayakkabı Ticaret, Gizem Çiçekçilik Ve Organizasyon, Özdemir Dizayn, Besen Kuyumculuk, Mert Gürel Kuyumculuk, Altaş Gold Kuyumculuk, Birinciler Kuyumculuk, Pırıltı Kuyumculuk ve Mücevherat, Sarıoğlu Kuyumcusu, Nur Kuyumcusu, Akman Kuyumculuk, Yeni İlhan Kuyumculuk, Menzil Kuyumculuk, Kuzey Yıldızı Kuyumculuk, Kuyumcu Polatlar, Er Ha Kuyumculuk.

KUPONLARIN GEÇERLİ OLDUĞU YAYINEVLERİ
Alfa Kitap, Hayat Yayınları, Timaş Yayınları / Timaş Çocuk / Timaş Carpediem, Doğan Kitap, Maviağaç / Profil Kitap, Nesil Yayınları, Tudem, Akis Kitap, Beyaz Balina, Dergah Yayınları, Erkam Yayınları, İz Yayınevi, Ötüken Yayınları, Yeditepe Yayınları, İletişim, Elma Yayınları, Umuttepe Yayınları

İŞİTME ENGELLİLER DE UNUTULMADI
İşitme engelli katılımcılar için ve engellilere daha çok farkındalık oluşturmak amacıyla 8. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki bazı yazarların söyleşi ve etkinliklerinde KO-MEK’in işaret dili öğretmenleri de görevlendirildi. İşitme engelli vatandaşlar, fuarın açılış günü olan 14 Mayıs’ta Ayşe Kulin söyleşisinde, ‘’Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin Şiir Ve Şarkılar” etkinliğinde ve Sadık Yalsızuçanlar, Hayati İnanç, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Maranki, Sema Maraşlı, Engin Noyan, Ahmet Taşgetiren, Banu Avar, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan söyleşilerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili öğretmenleri görev yapacak.

BU FUARDA HERKES DÜŞÜNCESİNİ YAZIYOR
8. Kocaeli Kitap Fuarı’na gelen 7’den 70’e kitapseverler, fuaye alanına asılan panoya; Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili düşünce ve önerilerini yazabilecek. 8 yıldan bu yana her düşünceye ve her fikre kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl da ziyaretçilerine düşüncelerin özgürce paylaşılacağı bir ortam hazırladı. Düşünce panosuna, fuarın son günü olan 24 Mayıs Pazar’a kadar herkes düşüncelerini yazabilecek.

KİTAP FUARININ ZİRVEYE YOLCULUĞU
Kocaeli Kitap Fuarı, 2009 yılında ilk açıldığında sadece 83 yayınevi, 15 sahaf ve 15 STK katılmıştı. Ziyaretçi sayısı ise 60 binde kalmıştı. 2. yıldan itibaren yayınevleri, sahaflar ve STK’ların sayısında hızla artış yaşandı. Bugün gelinen noktada; 30 bin metrekarelik alanda 380 yayınevi, 48 sahaf, 60 STK, 500’ün üzerinde etkinlik ve geçen yıl 664 bin 476 ziyaretçiyle kırılması zor bir rekora imza atan Kocaeli Kitap Fuarı, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı oldu. Böylece Kocaeli Kitap Fuarı’nı geride kalan 7 yılda 2 milyon 364 bin 476 kişinin ziyaret etmiş olması fuarın önemini ve büyüklüğünü de ortaya koyuyor.

ANADOLU’YA ÖRNEK FUAR
Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, KOÜ ve STK’ların ortak katkılarıyla Kocaeli’ye kazandırılan Kitap Fuarı’nın ziyaretçi profiline bakıldığında fuara gelenlerin ciddi kısmının İstanbul, Sakarya, Bolu, Düzce, Bursa ve Yalova’dan olduğu tespit edildi. Doğu Marmara’nın etkinlik merkezi haline gelen Kocaeli Kitap Fuarı ile her alanda olduğu gibi kültür alanında da model olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; bu başarısıyla Anadolu’nun Van, Malatya, Ordu, Sivas, Kahramanmaraş gibi şehirlerinde kitap fuarları açılmasına öncülük etti.

KİTAP FUARINDA ZAMAN MAKİNESİ
Kocaeli Kitap Fuarı tarihe tanıklık etmiş kitap ve objelerin yer aldığı sahaf stantlarıyla ziyaretçilerine adeta zaman makinesinin içindeymiş hissi veriyor. Bu yıl 48 sahafın stant açacağı fuarda yeni baskısını bulmanın imkansız olduğu tek kitaplar, eski baskılar, fotoğraflar, plaklar, posterler, kasetler, dergiler, gazeteler fuar ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor.

BU FUAR ÇOK SATIYOR
Kocaeli Kitap Fuarı, sadece ziyaretçi sayısıyla değil, dokuz günde yapılan kitap satışıyla da rekor kırıyor. Büyük stantlarda günde yaklaşık 1.100 kitabın satılıyor. Her ziyaretçinin en az bir kitap alarak çıktığı fuarda 9 günde yaklaşık 1 milyon kitabın satıldığı tahmin ediliyor.

KENTİN DİNAMİKLERİYLE BİRLİKTE
Kocaeli’nin kültür ve sanat hayatına katkı sunmak için çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; bu yıl 8.’sini düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı ile okuyan, okuduğunu anlayan ve dünyayla entegre olan yeni bir nesil yetişmesi için her kesimden ve her görüşten yazarı okur severlerle buluşturuyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir’in tüm birimlerinin yanı sıra kent dinamiklerinin katkılarıyla hayata geçirdiği 8. Kocaeli Kitap Fuarı; ziyaretçi sayısı, etkinlik zenginliği, yayınevleri, sahaflar ve destek veren STK’larla bu yıl da zirvedeki yerini korumakta kararlı gözüküyor.