İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Kocaeli Müzesi’nde “Bizim Yunus” konuşuldu

Kocaeli Müzesi’nde “Bizim Yunus” konuşuldu

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Bizim Yunus" konulu konferans, Kocaeli Müzesi Konferans Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü kapsamında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile de Yunus Emre'nin hem beşeriyete ortak bir değer olarak takdim edilmesi, hem de ülkemizde bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının "Bizim Yunus" olarak kutlaması kapsamında Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, "Bizim Yunus" konulu konferans gerçekleştirdi. Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gencay Zavotçu’nun konuşmacı olduğu programa; Kocaeli Müze Müdürü Serkan Gedük’ün yanı sıra Muhammer Dereli Fen Lisesi, Kocaeli Fen Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

YUNUS EMRE’Yİ ANLATAN FİLM

Müdürlük personeli Tuğde Çolak tarafından sunulan program, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yunus Emre” konulu gösterim ile başladı. Ardından söz alan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen günün önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yılı Yunus Emre ve Türkçe  yılı ilan edilmesinden sonra bizlerde birtakım etkinlikler gerçekleştirdik. Bugünde ‘Bizim Yunus’ bu etkinliklerimizin sonuncusu. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  Daha sonra söz alan konuk konuşmacı Prof. Dr. Gencay Zavotçu, Yunus Emre’nin dönemine değindi.

“BİZE BİZİM DİLİMİZDEN HİTAP ETTİ”

Yunus Emre’nin Anadolu’nun yokluk, yoksulluk, kıtlık içerisinde hastalıkların pençesinde olduğu bir dönemde yaşadığına dikkat çeken Zavotçu şöyle devam etti: “Yunus Emre’nin ne kadar insancıl, kardeşçe ve barışçıl bir kişiliğe sahip ve halkın da kendisine yakın olduğu bildirmektedir. Çünkü Yunus Emre bizimdir. Bu ülkede sokağa çıktığımızda, ‘Yunus Emre’yi seviyor musunuz’, ‘Nasıl bir insan’ diye sorduğunuzda hemen herkes sevdiğini ve kendisine yakın bulduğunu söyler. Şiirlerini beğeniyle okuduğunu, sevdiğini söyler. Çünkü Yunus Emre bize bizim dilimizle hitap etmiştir. Halka halkın diliyle hitap etmiştir. Ve halkı eğitmeye ve bir şeyler öğretmeye gayret etmiştir” İl Müdürü Fatih Taşdelen, programın sonunda konuşmacı Zavotçu’ya teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *