İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocaeli’nde havuzlar bayramda da açık

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin açık yüzme havuzları dokuz günlük bayram tatilinde hizmet vermeye devam edecek.

KOCAELİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Sanayi Mahallesi ve Plaj Yolu’ndaki yüzme havuzları dokuz günlük bayram tatilinde hizmet vermeye devam edecek. Pazartesi hariç haftanın altı günü açık olan havuzlar saat 20.30’a kadar hizmet veriyor. Ramazan Bayramı’nın ilk günü olan 05 Temmuz Salı havuzlar personelin bayramlaşabilmesi için kapalı olacak. Bayramın ikinci ve üçüncü günü açık olacak havuzlar sonraki günlerde de hizmet vermeye devam edecek.

HAVUZLAR 20.30’A KADAR AÇIK
Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’nün yaz günlerinin gözde tesisleri olan havuzlar, ücretsiz olarak hizmet vermeye başladı. Havuzlardan Pazartesi hariç haftanın altı günü yararlanılabiliyor. 09.00-20.30 saatleri arasında hizmet veren havuzlar bayram tatili süresince açık olacak. Büyükşehir Belediyesinin Sanayi Mahallesi Vinsan tesislerindeki yüzme havuzu erkekler, Plaj Yolu’ndaki havuzu ise bayanlar için hizmet veriyor. Havuzlarla ilgili bilgi, Vinsan Yüzme Havuzu için 335 02 49 ve Plaj Yolu Yüzme Havuzu için 226 77 25 no’lu telefonlardan alınabilir.

AYNI ANDA 40 KİŞİ YARARLANIYOR
Birer saatlik seanslarla vatandaşa hizmet veren havuzlardan aynı anda 40 kişi yararlanabiliyor. Yazın sıcağında şehir içinde kısa sürede serinlemek isteyenler için iyi bir alternatif olan Sanayi Mahallesi ve Plaj Yolu’ndaki yüzme havuzları günde ortalama 500 kişiye hizmet verebiliyor. Havuzlardan yararlanmak için form doldurması gerekiyor.

FORM DOLDURMAK GEREKİYOR
Havuzlardan yararlanmak isteyen vatandaşların yüzme havuzu başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Formlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerindeki “Spor Tesisleri Program Saatleri” linkinden ulaşılabilir. Formlar bunun yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Plaj Yolu Yüzme Havuzu ile Körfez Sanayi Mahallesi’ndeki havuzdan da alınabilir. Havuzlardan yararlanmak isteyenlerden tit (tam idrar tahlili) raporu isteniyor.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINIYOR
Büyükşehir Belediyesi, yüzme havuzlarından yararlanacak olan vatandaşların can güvenliği için her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli önlemleri aldı. Bu çerçevede Plaj Yolu ve Körfez Mahallesi Yüzme Havuzlarında 6 cankurtaran görev yapıyor.

TEMİZLİĞE ÖNEM VERİLİYOR
Büyükşehir Belediyesi, havuzların temizliği ve bu çerçevedeki hijyenik şartlarına da büyük önem veriyor. Bu nedenle sezon açılışı öncesinde havuzlarda dezenfekte çalışması ile hijyen kontrolleri titizlikle uygulandı. Buna bağlı olarak yapılan periyodik kontrollerle Büyükşehir havuzları, bu yıl da kentteki en temiz yüzme havuzları olma özelliğini koruyacak. Haftanın 6 günü hizmet verecek olan havuzlar pazartesi günleri ise temizlik nedeniyle kapalı.