AB, 20 ilde 20 etkinlikle kadın haklarını Türkiye gündemine taşıyor; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 20 ilde 20 ayrı toplantı düzenleyen AB Türkiye Delegasyonu, eğitim ve istihdam gibi alanlarda kadınların eşit fırsatlara sahip olmasının önemini vurgulayarak, eşitlik mücadelesinde kadınları yalnız bırakmıyor.
Toplumun her kesimi üzerinde farkındalık yaratmayı hedefleyen AB Türkiye Delegasyonu, panel, seminer ve film gösterimleriyle kadınlara karşı uygulanan psikolojik ve fiziki şiddeti irdeleyip, kadın hakları konusunda bilgi veriyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu desteğiyle AB Bilgi Merkezleri tarafından 5 – 9 Mart tarihlerinde “Kadın Hakları ve Avrupa Birliği” temasıyla düzenlenen etkinliklere Ankara, Antalya, Bursa, Denizli Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van ev sahipliği yaptı.
Bu çerçevede;
Kocaeli Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından 8 Mart 2015 tarihinde, Gölcük İşitme Engelliler Derneği ve Kocaeli Sessizler Derneği işbirliği ile işitme engelli bireylere yönelik kahvaltı ve film gösterimi organize edildi.
Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak ve kadın hakları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen organizasyona Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kocaeli Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yasemin Nur Yüce, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Meryem Ustaoğlu, Nuriye Köksal, Gölcük İşitme Engelliler Derneği Sekreteri Nurettin Helvacı, Kocaeli Sessizler Derneği Başkanı Tuncay Kaya, Gölcük İşitme Engelliler Derneği ile Kocaeli Sessizler Derneği’nin bayan üyeleri ve Kocaeli Sanayi Odası’nın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Bizimköy Engelliler Üretim Merkezi’nin işitme engeli olan bayan çalışanları çocuklarıyla katıldı.
Etkinlik KSO’nun sosyal tesisi olan Club Bithynia’da pazar kahvaltısı ile başladı. Ardından KSO Konferans Salonu’nda Belçim Bilgin, Demet Akbağ, Asuman Dabak ve Yavuz Bingöl gibi Türkiye’nin önde gelen oyuncularının rol aldığı “Kurtuluş Son Durak” filminin işaret dili eklentisi olan versiyonu gösterildi. Film şiddettin ister psikolojik, ister fiziksel her türlüsüne karşı olan sıradan bir mahallenin sıradan kadınlarını konu alıyor. Filmin kahramanlarının tek sarsılmaz ilkesi ise; “Biz her türlü şiddete karşıyız.”
Kocaeli Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Merkezi
Kocaeli Avrupa Birliği Bilgi Merkezi, Kocaeli Sanayi Odası ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu arasındaki protokol kapsamında 2011 yılında kurularak faaliyetlerine başlamıştır. AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’nin sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel politikaları konusunda tanıtılmasını ve bilgilendirilmesini amaçlamaktadır.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *