İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Makedonya Ravodiş’teki Yörük Festivali renkli geçti

Makedonya Ravodiş’teki Yörük Festivali renkli geçti

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde 2004 yılında Yörük Türkleri’nin her türlü ihtiyaçlarını görmek ve karşılamak üzere kurulan Doğu Makedonya Türkleri Derneği birlik ve beraberlik adına önemli çalışmalara imza atıyor.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Radoviş şehrine bağlı Türk köyü Topolnisa’da düzenlenen şenliğe yurt içi ve yurt dışından birçok davetli katıldı. Gün boyu düzenlenen etkinlikte yarışmalar ve ata sporu güreş müsabakaları ilgiyle izlendi. Festivale Rodoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov, Jupa Belediye Başkanı İbrahim Ariyan, Kuzey Makedonya Milletvekili Yusuf Hasan, eski bakan Hadi Nezir, Radoviş Belediye Meclis Üyesi Enis Ömer katıldı. Rodoviş ve çevre şehirlerden de festivali izlemeye gelenler etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdi.

Dernek Başkanı Enver Hüseyin, yaptığı açıklamada, "Amacımız birlik ve beraberlik duygularımızın daha da pekişmesi ve kültürümüzü yeni nesillere aktarabilmek. Bu festival Yörük köylerimiz Buçim, Topolnisa, Alikoç, Koçali, Pırnalı, Süpürge ve Kulavuzlu’nun yani bu şenlik hepimizin" dedi.

Çeşitli halk oyunu ekiplerinin gösterilerinin sonrasında Bahri Bend ekibi de orkestrasıyla güzel bir performans sergiledi.

Etkinliğe Türkiye’den katılan Kasım Alper Özdemir ise gün boyu sunumları ve şiirleri ile festivale ayrı bir renk kattı. Çocuklarla birlikte şiirler okuyan Özdemir, "Ezan okunan camilerimiz, kendi insanımız, ecdad yadigarı ile burada buluşmak benim için çok kıymetli. Rabbim bu birliği beraberliği daim eylesin" diyerek, davet için komiteye teşekkür etti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *