İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nevzat Doğan ‘Basınsız Olmaz’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, her yıl 10 Ocak tarihinde kutlanan Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Doğan mesajında, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli öğelerinden biri olduğunu kaydederek, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirtti.

Basınsız Olmaz

Basının demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Doğan “artık her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, halkı ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirir” şeklinde konuştu.

Zor Bir Meslek

Mesajında gazeteciliğin son derece önemli ve zor bir meslek olduğunu da belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ilçemiz ve bölgemizde de faaliyette bulunan yerel ve bölgesel gazete, dergi, radyo, internet ve televizyonlarımız ile ulusal ajanslarımız temsilcileri ile zengin bir kadroya sahip olan değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum” dedi.