İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Nilüfer’den Gölyazı Nekropol kitabı

Nilüfer’den Gölyazı Nekropol kitabı

1053
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nilüfer Belediyesi, Bursa Müzeler Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğiyle 2016 yılında Gölyazı Kültürevi’nde düzenlenen “Uluslararası Nilüfer Kültür Çalıştayları Serisi-I, Nekropol ve Peyzaj” isimli Çalıştay’ın bildiriler kitabı yayınlandı.

2-3 Aralık 2016 tarihlerinde Gölyazı Kültürevi’nde (Aziz Panteleimon Kilisesi) düzenlenen “Uluslararası Nilüfer Kültür Çalıştayları Serisi-I, Nekropol ve Peyzaj” isimli Çalıştay’a sunulan bildiriler kitap haline getirildi. Prof. Dr. Mustafa Şahin, A. Sinan Özbey ve Güney Özkılınç’ın editörlüğünü üstlendiği, 26 bildiriden oluşan kitap Nilüfer Belediyesi Kültür Yayınları arasındaki yerini aldı.

Antik dönemdeki adı Apollonia ad Rhyndacum olarak bilinen Gölyazı’da yer alan nekropol alanında 2016 yılında başlanan arkeolojik kazılarla birlikte alanın açık hava müzesi haline getirilmesi için de çalışmalar başlamıştı. Bu kapsamda dünya üzerindeki benzer uygulamalar, bilimsel yaklaşımlar ve önerilerin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen Çalıştay’a 36 akademisyen katılmış ve Çalıştay verilerinin de yardımıyla hazırlanan “Nekropol Alanı Açık Hava Müzesi Koruma Projesi” Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan onay almıştı.

Nilüfer Belediyesi tarafından Apollonia a. R. Araştırmaları Serisi’nin 2. kitabı olarak yayınlanan kitapta, teşhir ve düzenleme önerileri, açık hava müzesi, müze park uygulamaları, tarih öncesinde ölü gömme gelenekleri, müzecilik, mezar tipleri, arkeometrik analizler ve haritalama gibi konular hakkında bilgiler yer alıyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *