Ramazan ayının gelmesi ile birlikte akıllara gelen ilk lezzetlerden birisi Güllaç Tatlısıdır. Tarihi göçebe Türk toplumlarına kadar dayanan geleneksel bir lezzetimiz olan Güllaç (Güllü-aş) tatlısının son yıllarda Ramazan ayı dışında da özellikle online satış kanallarında bulunsa da tüketiminin ve satışının % 90’dan fazlası Ramazan döneminde olduğu Saffet Abdullah Güllaçları İşletme Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Fatih Teksöz tarafından belirtilmiştir.
Mısır nişastası, buğday unu ve buğday nişastasından oluşturulan hamur miksinin özel alüminyum dövülmüş tavalara dökülmesi ile birlikte ocaklarda pişirilerek üretilen güllaç yufkaları güllaç ustalarınca üretilmektedir. Ocaklarda pişirilen güllaç yufkalarının kenarlarında ki tava yanıkları temizlendikten sonra peyder pey doğal kurutma soğutma işlemleri akabinde istenilen ebatlarda paketlenip sevkiyata hazır hale gelmektedir.
Sağlık açısından hazmı kolay ve besleyici özelliği ile birlikte düşük kalorisinden dolayı tüketicilerce fazlaca talep görmektedir. Glutensiz çeşitleri de çölyak rahatsızlığı olan ve glutensiz beslenmek isteyen tüketicilere bir alternatif olmaktadır.
Pandemi döneminde başta olmak üzere arama motorlarında en çok aranan kelime olan güllaç tatlısı dönem itibari ile şerbetli tatlılara göre en ekonomik tatlı olarak da ön plana çıkmadır. Güllaç yufkasının 400 gr fiyatlandırması hakkında da bilgi veren Teksöz, 20 TL- 55 TL arasında fiyatların değiştiğini bununla birlikte tatlı haline geldikten sonra 1 kg’lık güllaç tatlısının 80 TL-120 TL arasında değişen fiyatlarda tüketicilerin beğenisine sunulduğu iletilmiştir.