Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile İslami İlimler Araştırma Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen “İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahabe” konulu sempozyumun ikincisi, 25-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.
İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonunda yapılan ve alt başlığı "Sahabe ve Rivayet İlimleri" olan sempozyumda, sahabenin hadis ve siyer ilimlerindeki konumu hadis ve İslam tarihi akademisyenleri tarafından tebliğ ve müzakerelerle ele alındı.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı sempozyumun açılış konuşmalarını, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, sempozyum organizatörü Prof. Dr. Abdullah Aydınlı ve SAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı H. Mehmet Günay yaptı. Başkanlığını Prof. Dr. Salih Tuğ'un yaptığı açılış oturumunun ardından Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, “Sahabe Kimliğinin Oluşumu” konulu bir konferans verdi.
Sempozyumda iki gün boyunca “Sahabenin Adaleti”, “Sahabe ve Hadis Rivayeti”, “Sahabe ve Siyer Rivayetleri”, “Sahabe Rivayetinin Bazı Meseleleri” ve “Bazı Sahabilerde Rivayet” konulu beş oturum gerçekleştirildi. Söz konusu oturumlarda on bir bildiri ve bunların müzakereleri yapıldı.
Sempozyumun sonunda Prof. Dr. H. Mehmet Günay başkanlığında Prof. Dr. Mahmut Kaya, Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ve Prof. Dr. Kasım Şulul’un katıldığı bir değerlendirme oturumu yapıldı. Bu oturumda toplantı ile ilgili değerlendirmelere ek olarak sahabe konusunun önemine dikkat çekildi ve konunun daha pek çok yönüyle ele alınması gerektiği vurgusu yapıldı.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *