İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Sakarya’da gençlere özel mutfak atölyesi: Bu hafta İtalya lezzetleri

Sakarya’da gençlere özel mutfak atölyesi: Bu hafta İtalya lezzetleri

Sakaryalı gençler, SAMEK Mutfak Atölyesi'nde İtalyan mutfağını keşfetti. Lazanya ve tiramisuyu öğrenen gençler, yeni tatlar deneyimleyerek mutfak becerilerini geliştirdi. Etkinlik, gençlere unutulmaz anılar yaşatırken yaz tatilini verimli geçirmelerini sağladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK Mutfak Atölyesi’nde bu hafta gençler, İtalya’nın sevilen lezzetleri olan lazanya ve tiramisuyu öğrendi

Her hafta farklı lezzetler

SAKARYA – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilini verimli değerlendirmek isteyen öğrencilere yönelik düzenlediği Sanat ve Meslek Edinme Kursları (SAMEK) kapsamında gençleri dünya mutfaklarıyla buluşturmaya devam ediyor. Mutfak Atölyesi’nde bu hafta İtalyan mutfağına ait lazanya ve tiramisu tarifleri uygulamalı olarak hazırlandı.

Gençler hem öğrendi hem uyguladı

Atölyeye katılan öğrenciler, farklı bir kültürün mutfağını deneyimleme fırsatı buldu. Hazırladıkları yemeklerin tadına bakarak etkinliği keyifli bir finalle noktalayan gençler, mutfak becerilerini geliştirmenin yanı sıra yeni tatlar keşfetti.

İlk kez tiramisu ve lazanya yaptılar

Katılımcılardan 14 yaşındaki Azra Duman, “İlk kez lazanya ve tiramisu yaptım. Daha önce hiç hamur açmamıştım. Bu benim için farklı bir deneyimdi, çok keyif aldım” dedi. Tubanur Çakmak ise, “Yaparken gerçekten çok eğlendim. Benim için özel bir gündü” ifadelerini kullandı.

SAMEK mutfağında unutulmaz anlar

SAMEK Mutfak Atölyesi, gençlere hem kültürel birikim kazandırıyor hem de mutfakta yaratıcılıklarını geliştirme imkânı sunuyor. Bu tür etkinlikler sayesinde gençler, eğitici ve sosyal deneyimler yaşayarak yaz dönemini verimli geçiriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *