İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

SATSO’dan Hijyen Eğitimi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) 5. Meslek Komitesi (yiyecek ve içecek sektörü) tarafından düzenlenen “Hijyen Eğitimi” Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinden Gülsüm Kaya gözetiminde gerçekleştirildi.

SATSO Ali Coşkun konferans salonunda düzenlenen eğitimde Eğitmen Gülsüm Kaya hayatımızın her adımında hijyene dikkat etmemiz gerektiğinin önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da hijyenik olmanın ve hem bireysel hem de toplumsal sağlığımızı korumanın gerekliliğidir. Bakterileri ancak mikroskopla kat kat büyüterek görebiliyoruz. Vücudumuz onlar için güzel bir besin kaynağı. Mutfakta çalışanların özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Haftada en az 2 kez kişisel bakımımızı yapmalıyız. Bakımlarımızın haricinde ise ek olarak günlük bakımlarımızı, temizliğimizi de yapmalıyız. İş yeri içinde aynı konuya değinmeliyiz. İşyerlerinin günlük ve aylık olarak da hijyen tabloları olması gerekiyor. Tabloda her gün ayrı ayrı yerleri ve nasıl temizleneceğinin yazması gerekir. Bu tablo ile devam edildiği zaman hijyenik ve güvenli bir ortam elde etmiş olursunuz. Aynı zamanda hepatit b aşısı ile çoğu hastalıktan korunabilirsiniz. O aşıyı yaptırmamış bireyler varsa en yakın sağlık ocağına gidip vurulması gerekir.”

Eğitimde ayrıca sektörler ile ilgili hijyen kuralları, hastalık çeşitleri ve korunma yolları, hastalıkların kaynakları ve bulaşma yolları, gıdalara zarar verebilecek nedenlerin de önemine vurgu yapıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ve farklı gruplar ile 2 gün süren “Hijyen Eğitimi”’nin sonunda dinleyicilere 10 soruluk kısa bir sınav yapıldı. Eğitime üyeler tarafından yoğun ilgi gösterildi.