İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Sındırgı Festivaline Tellallı davet

Sındırgı Festivaline Tellallı davet

566
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde düzenlenecek ’21. Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Festivali’ için davul zurnayla davetiye dağıtıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ile organizasyonda yer alan dernek başkanları, giydikleri Yörük kıyafetleriyle, atlar, mehter takımı, Yaylabayır folklor ekibi, davulcu, zurnacı ve cazgır eşliğinde Bigadiç ve Balıkesir Milli Kuvvetler caddesinde esnafı gezip, festivale davet etti.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21 Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri için hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Davet kortejinde Başkan Yavaş’a Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan vekili M. Birol Şahin, Bigadiç Belediye başkanı İsmail Avcu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Yörük dernekleri, atlı cirit spor kulüpleri, Yağcıbedir mehter takımı üyeleri, Yaylabayır folklor ekibi, muhtarlar ve Sındırgı’lılar eşlik etti.



"Bu festivalin her şeyi yerel"

Kültür ve sanat festivalinin anlamlı olması için eskiden olduğu gibi 6 yıldan beri ’tellal’ geleneğini uyguladıklarını dile getiren Ekrem Yavaş, “Yerelliğin ve doğallığın zirve yaptığı festivalimiz için davulcuları, zurnacıları getirdik. Mahallelerimizi, esnafımızı tek tek dolaşarak cuma namazının ardından güreşlerle başlayacak festivalimize halkımızı davet ediyoruz. Festivalin ilk günü 300’e yakın güreşçimiz kol bağlayacak. ’Bu festivalde her şey doğal ve yerel’ dedik. Yiyeceği ve giyeceğiyle her şey yerel. Kültürel faaliyetin çağrısı da kültürel olmalı diye bunu yaptık. Eski tabiriyle ’Ey ahali, duyduk duymadık demeyin’ diye bağıran tellalın sesiyle, davulun sesiyle bugün eski usule göre insanlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *