İstanbul
Açık
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Sosyal medya, özel hayat tanımını değiştirdi

Sosyal medya, özel hayat tanımını değiştirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferanslar devam ediyor. ‘Dijital Çağda Müslüman Kalmak’ isimli konferansın konuğu Yazar Nazife Şişman oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Mayıs ayı kültür sanat etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen konferansa, Yazar Nazife Şişman konuk oldu. ‘Dijital Çağda Müslüman Kalmak’ isimli konferansta konuşan yazar Şişman, gelişen teknoloji ve İslam dünyasının bu teknoloji karşısındaki değişimini ele aldı.

Sosyal medyanın özel hayat tanımını tamamen değiştirdiğini ifade eden Şişman, “Eskiye nazaran insanlar sosyal medyada bilgi paylaşımı yapmaktan çekinmiyor. Sürekli açılan yeni platformlar özel hayatın tanımını tamamen değiştirdi. Bunula birlikte bireylerin arasındaki iletişimde çok yönlü olarak değişime uğradı. Özellikle ebeveynlerin çocukları ile olan iletişimleri noktasında zaman zaman değişkenlik yaşanabiliyor. Bizler tüm bu alanlarda toplum olarak bilinç düzeyimizi artırarak, sosyal medyanın gerek dinimiz gerekse kültürümüze olan kötü etkilerini azaltmak durumundayız” dedi.

Teknolojik gelişimleri kültürel değerlerimiz ışığında kullanmalıyız

Teknolojinin son yarım yüzyılda çok hızlı değiştiğini ifade eden Şişman, “Öğrenci olduğum süreçten bu güne baktığımda teknolojinin inanılmaz bir hızla değiştiğini görüyorum. O süreçte öğrenilen birçok program şuan sadece bilgisayar tarihinin bir konusu olabilir. Bunun dışında başka bir anlam taşıması çok mümkün görünmüyor. Karşımızda bu kadar hızlı değişen ve gelişen bir teknoloji varken, bizler yapacağımız yatırımları olabildiği kadar uzun vadeli yapmalıyız. Tüm bunları yaparken kültürel kodlarımız ve müntesibi olduğumuz dinin vizyonuna uygun hareket etmeliyiz. Toplumların değer yargıları ve kültürleri değişkenlik gösterebiliyor, bizler bu noktada toptancılık yapmadan dijital çağın nimetlerini toplumumuza kanalize etmeliyiz” diye konuştu.    

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *