İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tarladan sofraya sağlıklı gıda “Nilüfer Bostan”da

Sağlıklı gıdaya ulaşmanın zorlaştığı günümüzde tarımsal üretim çabaları ve açtığı üretici pazarlarıyla tüketiciyi sağlıklı gıda ile buluşturan Nilüfer Belediyesi, NİLKOOP aracılığıyla ve “Nilüfer Bostan” markasıyla satış noktaları açarak sadece Bursa değil, Türkiye’nin dört bir köşesinden getirteceği ekolojik ürünleri tüketiciye ulaştıracak.

Tarım konusunda farkındalık oluşturmak hedefiyle yeni dönemi kırsala ve tarıma adayan Nilüfer Belediyesi, şimdi de yepyeni bir çalışmayı Nilüfer Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (NİLKOOP) aracılığıyla halkla buluşturuyor.

Nilüfer Belediyesi, tarımsal üretimi artırmak, yanlış tarım politikaları sonucu toprağa küsen çiftçiyi yeniden üretime teşvik etmek, kooperatifleri ve kooperatifçiliği desteklemek ve sayılarını artırmak, çiftçilerin ve özellikle kadınların kırsaldaki çalışmalarına destek vermek, onların ürünlerini ve emeklerini değerlendirmek amacıyla kentte “Nilüfer Bostan” markasıyla satış noktaları açacak.

İlk örneği Nilüfer Belediyesi Halk Evi yanında açılacak olan “Nilüfer Bostan”da başta Bursa’daki kadın kooperatifleri ve kadın dernekleri olmak üzere Türkiye’nin farklı kentlerindeki kooperatiflerden alınacak ürünler ve NİLKOOP tarafından üretilen ya da tedarik edilen gıda maddeleri satışa sunulacak.

“Nilüfer Bostan” markası ile satışa sunulacak ürünler arasında, herhangi bir tarım ilacı kullanılmadan tamamen ekolojik koşullarda NİLKOOP tarafından Nilüfer kırsalında üretilmiş olan ekmeklik buğdayın, taş değirmende öğütülerek elde edilmiş “tam buğday unu” da var.

Ayrıca, çeşitli yerel üreticiler tarafından üretilen bakliyatlar, menşei Bursa olan sebzelerden üretilen turşular ve meyvelerden üretilen reçeller, marmelat ve pestiller halkla buluşturulacak olan ürünlerden bazıları. Bunların yanı sıra ilk etapta salça, sirke çeşitleri, baharatlar, tarhana, kuskus, erişte, mantı, çiğ süt, yumurta, peynir çeşitleri, tereyağı, zeytin, zeytinyağı, konserve çeşitleri, ekmek ve menemenlik sos gibi ürünler “Nilüfer Bostan” raflarında yer alacak.

“Nilüfer Bostan”da herhangi bir sentetik katkı ya da koruyucu madde içermeyen doğal gıdaların satılacağını ve tüketicilerden gelen taleplere göre ürün çeşitlerinin artırılacağını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “16 Ekim Dünya Gıda Günü. Her yıl 16 Ekim’de dünyadaki gıda sorunu, gıda üretimindeki sağlıksız koşullar, gıdaya ulaşamayan insanlar, eşitsizlikler ve sağlıklı gıdaya ulaşmada yaşadığımız güçlükler gündeme gelir. Biz bu tabloyu olumluya çevirmek için çalışıyoruz. Biliyoruz ki önümüzdeki yıllarda temiz toprak, tarımsal üretim ve sağlıklı gıda giderek daha önemli hale gelecek. Buna hazır olmalıyız. Bunun için tarımsal üretime destek veriyor, üretimi zenginleştirmenin, çiftçiyi üretime teşvik etmenin ve sağlıklı gıdayı vatandaşa ulaştırmanın yeni yollarını açıyoruz. İlk etapta belediye binamızın yanında açacağımız satış noktalarını zamanla çoğaltacağız” dedi.