İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam Usta oyuncu Eşref Kolçak oğlunun yanında toprağa verildi...

Usta oyuncu Eşref Kolçak oğlunun yanında toprağa verildi...

Yeşilçam’ın unutulmaz sanatçısı Eşref Kolçak, yakınlarının ve sevenlerinin duaları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Kolçak, daha önce kendi hazırlattığı İlçe Mezarlığı’ndaki 2017’de vefat eden oğlu Harun Kolçak’ın yanına defn edildi.

Pazar akşamı tedavi gördüğü Gemlik Devlet Hastanesinde 92 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Eşref Kolçak yüzlerce sevenin katılımıyla Gemlik Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından Gemlik İlçe Mezarlığı’na defnedildi. 30 yıldır Gemlik’te yaşayan usta sanatçı yaklaşık 3 ay önce ciğerlerinden geçirdiği rahatsızlık sebebiyle Çekirge Devlet Hastanesinde tedavi gördü. Daha sonra taburcu edilen Kolçak, eve geldikten 5 gün sonra tekrar rahatsızlanıp Gemlik Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada 1 aydır tedavi gören usta sanatçı çoklu organ yetmezliğinden vefat etti. Usta sanatçının cenazesine sanatçı dostları Hülya Koçyiğit, Nuri Alço, Berhan Şimşek, Türkan İnanoğlu ve çok sayıda seveni katıldı.

Eşref Kolçak’ın ardından konuşan sanatçı dostları "Türk sineması önemli bir değerini kaybetti. Eşref Bey sinema aşığıydı. Hep sahnede ölmek istediğini söylerdi. Çok üzgünüz büyük bir değeri kaybettik" dedi.

Gemlik İlçe Mezarlığı’nda eşi Özcan Kolçak ve oğlu Harun Kolçak’ın yanına defn edilen Eşref Kolçak’ın hazırlattığı mezar taşına, "Sinema gelecek kuşaklara yazılmış canlı mektuplardır" yazdırması dikkat çekti.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *