İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Yaşam “Zeugma Yolculuğu” fotoğraf sergisi devam ediyor

“Zeugma Yolculuğu” fotoğraf sergisi devam ediyor

Dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi Zeugma’yı anlatan “Zeugma Yolculuğu” başlıklı fotoğraf sergisi İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde sergileniyor.

Sergide, 2010 yılında açılan ve açıldığı günden bu yana dünyanın arkeoloji gündeminde önemli bir yer edinen Zeugma Mozaik Müzesi’ne ait 45 fotoğraf yer alıyor.

“Sergiyi fotoğraflarla anlatmak istedim”

Serginin fotoğrafçısı Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Rumeysa Yılmaz, “Zeugma Mozaik Müzesi’nin dünyanın en büyük ikinci mozaik müzesi olma özelliğine sahip. Bu nedenle de çok önemli bir müze ve ben bir Gaziantepli olarak bu müzeyi üniversitedeki arkadaşlarıma da fotoğraflar aracılığıyla anlatmak istedim” diyerek konuşmasına şöyle devam etti; “Bugün bir kısmı Birecik Barajı’nın sularının altında kalan antik kent Zeugma’yı anlatan fotoğraf ve tanıtıcı yazılardan oluşan bir sergi. Müzede kökleri M.Ö. 300 yılına dayanan antik kentin buluntuları sergileniyor. 2010 yılında açılan Zeugma Mozaik Müzesi, Hatay Arkeoloji Müzesi açılana dek dünyanın en büyük mozaik müzesiydi. Gaziantep’te Eski Tekel Fabrikası alanı üzerine kurulan müze tam 30 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Zeugma Mozaik Müzesi’ndeki belki de en önemli, en meşhur eser Çingene Kızı adıyla da bilinen Mainad Mozaiği’dir. Bu eser özel bir odada tek başına sergileniyor ve bugün Gaziantep’in simgelerinden biri. Benim fotoğraf sergimde de Çingene Kızı’na ait bir fotoğraf yer alıyor.”

1 Nisan’dan beri sergileniyor

Sergide aynı zamanda büyük uğraşlar sonucu Türkiye’ye getirilen Çingene Kızı’nın çalınan parçalarının da fotoğrafları bulunuyor. Gaziantep’e gidip görme şansını yakalayamayanlara müzenin kısa bir gezisi niteliğinde olan Zeugma Yolculuğu Sergisi, 1 Nisan’da İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Yerleşkesi A Blok -2’nci katta süresiz bir şekilde ziyaretçilere açıldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *