İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Bursa'da okul zili aileler için çalıyor

Bursa'da okul zili aileler için çalıyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında Bursa’da gerçekleştirilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Bursa’da geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan proje çalışmaları çerçevesinde ailelerle birlikte eğiticilerin eğitimi de dâhil olmak üzere 40 bini aşkın kişiye ulaşıldı.

BURSA - Eğitimin en önemli paydaşlarından birisinin aileler olduğunu vurgulayan Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, Bakanlığın liderliğinde okul çağı nüfusu dışındaki yetişkinlere de her türlü eğitim hizmetini sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Aile Okulu Projesi kapsamında velilere 8 ana başlıkta toplam 44 saatlik eğitimlerin verildiği hatırlatan Serkan Gür, “Aile Okulu Projesi çerçevesinde verilen eğitimlerin önemli bir boşluğu doldurduğunu; ailelerimizin bu eğitimlerden çok faydalandığını ve çok mutlu olduklarını gördük.  Tüm velilerimizi eğitimlere katılmak üzere okullarımıza davet ediyoruz. Projenin hayata geçirilmesinde Başta Bakanımız Sayın Mahmut Özer olmak üzere Hayat Boyu Genel Müdürlüğümüze ve projede emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.  

Bursa’da geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan Aile Okulu Projesinde 4 bin 342 öğretmene eğitici eğitimi verildi. Proje kapsamında Bursa’da açılan 819 kursa 36 bin 206 veli katıldı. Aile Okulu Projesiyle velilere aile içi iletişim, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitelerden oluşan 8 ana başlıkta toplam 44 saatlik eğitimler veriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *