İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Dış paydaşlar SUBÜ’den memnun

Dış paydaşlar SUBÜ’den memnun

1613
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SUBÜ Kalite Koordinatörlüğü tarafından üniversitenin güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek iyileşmeye açık yönlerini tespit etmek amacıyla hazırlanan Dış Paydaş Memnuniyeti Anketi’nin sonuçları açıklandı. Dış paydaşların SUBÜ’den genel memnuniyet düzeyi yüzde 87’nin üzerinde ölçüldü.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından üniversitenin temas halinde olduğu dış paydaşların ihtiyaçlarını belirlemek, beklentilerini karşılama oranlarını ölçmek, kurumun güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek ve iyileşmeye açık alanları tespit etmek için hazırlanan Dış Paydaş Memnuniyeti Anketi’nin 2022 yılı sonuçları açıklandı. Anketle ilişkide olunan birimlerle ilgili memnuniyet düzeyi, akademik ve personellerin yaklaşımından duyulan memnuniyet düzeyi, kurumsal araçlardan bilgilere erişim düzeyi, medya araçlarından bilgilere erişim düzeyi ve faaliyetlere ilişkin memnuniyet düzeyi ölçüldü. Anket, üniversitenin süreçlerine dış paydaş katılımının sağlanması ve çeşitli iyileştirmelerin hayata geçirilmesinde yol gösterici bir rol üstleniyor.

287 dış paydaş katıldı

SUBÜ’nün 287 dış paydaşının katıldığı anketten üniversiteden genel memnuniyet oranı yüzde 87’nin üzerinde oldu. Ankette yüzde 43’ü şirket, yüzde 23’ü üniversite, yüzde 12’si diğer kamu kuruluşu, yüzde 4’ü meslek örgütü, yüzde 2’si basın-yayın organı, yüzde 2’si yerel yönetim birimi, yüzde 2’si sivil toplum kuruluşu ve yüzde 12’si diğer kurumlardan katılan dış paydaşlar yer aldı. Akademik ve idari personellerin yaklaşımından duyulan memnuniyet en yüksek iki boyut olarak ön plana çıktı. Dış paydaşların yüzde 40’lık bölümü SUBÜ ile yürüttükleri ortak çalışma, iş birliği ya da protokollerin bulunduğunu belirtti. Bunların büyük kısmı ise iş birliği ve protokollerin yüksek düzeyde etkili ve verimli olduğunu ifade etti. Anketle dış paydaşların ağırlıklı olarak Ar-Ge ile +1 Eğitim Modeli çalışmalarına katılmak istedikleri tespit edildi. Sektörle buluşma, ilk ders etkinlikleri ve kalite güvence çalışmaları dış paydaşların katılmak istedikleri diğer çalışma alanları arasında yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *