İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim İslam Tarihçileri Kongresi Yalova'da buluştu

İslam Tarihçileri Kongresi Yalova'da buluştu

1741
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yalova Üniversitesi tarafından 16-18 Aralık 2022 tarihlerinde Koruköy/Çınarcık'taki Harb-İş Otel'de düzenlenen XIII. İslam Tarihçileri Kongresi ve Koordinasyon Toplantısı, Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Yalova İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, Yalova İl Genel Meclis Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Külekçi ve İslam Tarihçileri Derneği Başkanı Doç. Dr. Tahsin Koçyiğit ve Türkiye’deki üniversitelerde görevde olan İslam Tarihi ve Tarih Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bu prestijli etkinlikte, İslam tarihi alanında çalışan akademisyenler tarafından sunulan bildiriler ve paneller yer aldı. Kongrenin açılışında yapılan konuşmalarda, özellikle İslami ilimler arasında İslam tarihi sahasında yapılan çalışmaların öneminin altı çizildi. Ayrıca bu alanda yapılan çalışmaların insanlığın geleceğine yönelik olarak önemli katkılar sağladığı da vurgulandı.

Kongre, İslam tarihi alanındaki son gelişmelerin paylaşıldığı ve önemli bilimsel tartışmaların yapıldığı bir platform olma özelliği taşıyor. Bu yılki kongrede, İslam tarihi alanındaki önemli konuların yanı sıra, tarihçilik disiplininin metodolojisi, tarih yazımı ve tarihçilik alanında etik konuları da ele alındı.

Kongrede, İslam tarihinde kadın konusu da önemli bir yer tuttu. Özellikle İslam tarihinde kadının yeri, rolü ve etkisi gibi konuların ele alındığı oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca lisansüstü tezler konusunda da önemli bilgi ve öneriler paylaşıldı. Lisansüstü tezlerde konu seçimi, yöntem, interdisipliner çalışma, projelendirme, kaynak tespiti, inşa süreci sorunları ile danışman-öğrenci ilişkisi gibi konuların ele alındığı oturumlar düzenlendi.

Kongre, İslam tarihi alanında yapılan araştırmaların geliştirilmesini ve desteklenmesini amaçlayan bir etkinlik olarak değerlendiriliyor. Bu etkinlik, İslam tarihi alanında çalışan akademisyenler için önemli bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor. Kongrenin son gününde yapılan değerlendirme toplantısında ise, kongrede gerçekleştirilen çalışmaların sonuçları ve gelecekteki etkinlikler için öneriler paylaşıldı.

Program hediye takdim töreniyle son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *