İstanbul
Orta şiddetli yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim 'Sağlık Alanında Yeni Girişimlerin Önü Açılacak'

'Sağlık Alanında Yeni Girişimlerin Önü Açılacak'

Boğaziçi Üniversitesi ile kitle fonlama platformu Fonbulucu, girişimcilik ekosistemine artı değer kazandırmak amacıyla yeni bir iş birliğine imza attı. Buna göre Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordinasyonunda yürütülen Derin Teknoloji Üssü’nde yer alacak erken aşama derin teknoloji tabanlı girişimlerin Fonbulucu ve iştirakinde bulunan şirketler aracılığıyla finansmana erişimi ve ticarileşmesinin önü açılacak.
 

9 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan törende imzalanan iş birliği protokolüne göre Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) koordinasyonunda öncelikle İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) ile Kandilli Yerleşkesi Bilim Teknoloji Binası bünyesine yürütülen Derin Teknoloji Üssü’nde ön kuluçka, kuluçka, hızlandırıcı programlarında yer alacak erken aşama ve derin teknoloji tabanlı girişimlerin finansmana kolay ve hızlı erişimleri, ticarileştirilmeleri ve bu alanlarda verilecek eğitimler fonbulucu tarafından yürütülecek.

Protokolle ayrıca birlikte yatırım (co-invest) prensibiyle üçüncü taraf yatırım kuruluşlarıyla yapılacak görüşmelerle bir yatırımcı havuzunun oluşturulması ve yönetilmesi de planlanıyor. Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin kendi bünyesinde bir girişim sermayesi yatırım fonu kurmak istemesi durumunda da taraflar gerekli destekleri verecek. Bununla birlikte bu iş birliği Boğaziçi Üniversitesi TTO ile Fonbulucu ve iştirak şirketleri Reinves Danışmanlık, Maqasid Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi, Fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Dijital Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık’ın mevcut olanaklarının kullanılmasını da kapsıyor.

“SAĞLIK ALANINDA YENİ GİRİŞİMLERİN ÖNÜ AÇILACAK”

İmza töreninde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, bu iş birliğiyle biyoteknoloji, sağlık teknolojisi alanlarındaki girişimcilerin önünün açılacağını vurguladı. Rektör Prof. Dr. İnci şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi yine bir ilke imza atarak, Fonbulucu ile birlikte öğrenci, öğretim üyesi ile mezunlarının ve özellikle biyoteknoloji, sağlık teknolojisi alanlarındaki girişimcilerin önünü açarak, girişimlerini geliştirmelerini sağlayacak yeni nesil araçlar ile onları buluşturuyoruz. Üniversitemiz bünyesinde Teknoloji Transfer Ofisi ve Derin Teknoloji Üssü gibi yapılar yoluyla, girişimcilerin desteklenmesi için oluşturduğumuz bu özgün yöntemle hem yatırım sağlanacak hem de mentorluk desteği verilecek. Gelişen girişimlerden hem üniversitemiz hem de yatırımcılar faydalanacak. Bu anlaşma sayesinde Boğaziçi Üniversitesi’nin entelektüel birikimi ile öğrenci ve öğretim üyelerimizin kalitesini, Fonbulucu’nun uzmanlığıyla birleştirerek, üniversitemiz, ülkemiz ve dünya için bir fırsata çevirerek güzel sonuçlar ortaya koymayı umut ediyoruz.”

“SAĞLIK VE BİYOTEKNOLOJİ ALANLARINDA YENİ UNİCORNLAR ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Törende Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin önemine değinen Fonbulucu’nun kurucu CEO’su Hakan Yıldız ise “Boğaziçi Üniversitesi ile çok önemli bir iş birliğine imza attık. Zor ölçeklenebilen ve finansmana erişimde zorlanan biyoteknoloji ve sağlık teknolojisi alanlarındaki girişimcilerin ticarileşmesi ve finansmana kolaylıkla ulaşması için sahip olduğumuz tüm araçları seferber edeceğiz. Geldiğimiz noktada girişimlerimizin finansmanı hem kurumsal/bireysel yatırımcılarla, hem de halkımızın katıldığı pay arzlarla mümkün hale geldi. Son bir yılda 60 Milyon liraya yakın bir fonlama yaptık. Bu tutar hızla artıyor. Bu iş birliğimiz ile sağlık ve biyoteknoloji gibi girişimlerin zor ölçeklendiği bir alan için binlerce yatırımcının katıldığı bir yatırımcı havuzu oluşturacağız. Bu sayede yatırımcılar için birçok yatırım fırsatı da sunulacak. Ülkemiz girişimcilik ve yatırımcılık açısından önemli kaynaklara sahip. Bizim yaptığımız aslında geliştirdiğimiz bu yeni nesil araçlar ile girişimci ve yatırımcılar doğru, kolay, hızlı ve güvenli şekilde bir araya getirmek. Bu işte başarılıyız ve bu başarımızın Boğaziçi Üniversitesi girişimlerine çok büyük bir katkı sağlayacağına ve sağlık ve biyoteknoloji alanlarında yeni unicornlar çıkaracağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te yapılan imza törenine Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Genel Müdürü Volkan Özgüz, Fonbulucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yalçın Koçak ile Reinves Capital, Maqasid PYŞ ve Fonbulucu Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, Dijital Girişimcilik Eğitim ve Danışmanlık’ın temsilcileri de katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *