İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Sarıbıyık uzaktan eğitim derslerine ilişkin detayları paylaştı

Sarıbıyık uzaktan eğitim derslerine ilişkin detayları paylaştı

SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, koronavirüs tedbirleri kapsamında 23 Mart’ta başlayacak uzaktan eğitim derslerine ilişkin detayları paylaştı. Sarıbıyık, ders notları ve videolarla desteklenecek derslerle zorlu süreçten maksimum fayda sağlamayı hedeflediklerini söylerken, eğitimde asıl olanın “kazanılan yetkinlik” olduğunu vurguladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimleri Üniversitesi (SUBÜ) yönetimi kısa süre önce toplanarak koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen örgün eğitimin 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim yoluyla devam etmesini kararlaştırmıştı. Daha sonra gerçekleştirilen toplantılarda ise uzaktan eğitim sürecinin verimli ve sorunsuz bir şekilde işletilmesi için bazı kararlar alındı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin bilgiler verdi.

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm Dünya’ya yayılarak pandemi ilan edilmesine sebep olan koronavirüs neticesinde sağlık tedbirlerinin hızlı bir şekilde alınmaya devam ettiğini belirten Rektör Sarıbıyık, “Alınan tedbirler neticesinde üniversitelerde yapılmakta olan eğitime üç hafta süre ile ara verilerek şartları uygun olanlar için uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edilmesi kararlaştırıldı. Biz de bu kararlar doğrultusunda üniversitemizde öncelikli olarak asenkron sistem (eş zamanlı olmayan) ile uzaktan eğitime devam edeceğiz. 23 Mart’tan itibaren uygulamaya geçeceğimiz uzaktan eğitimle ilgili tüm tedbirleri aldık ve ekip arkadaşlarımızla birlikte bu süreci başarıyla yürütmekte kararlıyız” diye konuştu.

HEDEF MAKSİMUM FAYDA

Eğitim öğretimdeki temel amacın, bizlere emanet edilen gençlere bilgi, beceri ve yetkinlik kazandırmak olduğunun altını çizen Rektör Sarıbıyık, “Mottomuz ‘bilgiyi beceri ile bütünleştiren üniversite’. Bu nedenle elbette tüm becerilerin uzaktan eğitimle kazandırılamayacağının farkındayız. İnanıyoruz ki asıl olan mezun ettiğimiz öğrencilerin yetkinliğinin tam olmasıdır. Bu yetkinliklerin tamamı sınıf ortamında kazandırılamayacağı için hem ön lisans, hem lisans, hem de lisansüstü eğitimde sektör deneyimini +1 eğitim modeli ile başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bu da beceri kısmı ağırlıklı olmak üzere farklı şekillerde ve şartlardaki eğitimlerle de yetkinlik kazanılabileceğini gösteriyor. İçinde bulunduğumuz durumda uzaktan eğitimle maksimum faydayı sağlamayı hedefliyoruz.”

AÇIKLAR KAPATILACAK

Uzaktan eğitimle kazandırılamayan yetkinlikleri ilerleyen süreçte şartların normalleşmesiyle yoğun programlar uygulayarak gerçekleştireceklerini vurgulayan Rektör Sarıbıyık, “Ödevimiz bu süreci minimum zayiat, maksimum fayda ile atlatarak öğrencilerimizin hem zaman kaybetmesinin, hem de boşa zaman geçirmelerinin önüne geçmek.  Uzaktan eğitim yolu ile kazandıracağımız temel bilgi ve becerilerin sonrasında, gerek atölye ve laboratuvarlarımızda, gerekse sektör temsilcileri ile yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde gerçekleşecek işyeri uygulamaları ile öğrencilerimizin yetkinliklerinin tamamlanarak mezun olmalarını sağlayacağımızdan kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

KOORDİNASYON BİRİMİ OLUŞTURULDU

Uzaktan eğitim derslerinin ne şekilde işleneceğine ilişkin bilgiler paylaşan Rektör Sarıbıyık, “Rektörlüğümüz bünyesinde uzaktan eğitime yönelik ‘Merkezi Koordinasyon Birimi’ kurarak tüm birimlerde uzaktan eğitim koordinatörlerini belirledik. Süreç içerisindeki tüm bilgilendirmeleri bu birimlerimiz yapacak. Bu süreçte ders notlarının yanı sıra dersin niteliğine uygun şekilde ve hazırlayacağımız stüdyolarda haftalık ders videoları hazırlanarak SABİS üzerinden öğrencilerimize ulaştırılacaktır.”

KRİZİ FAYDAYA DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ

Süreç içerisinde bir takım aksaklıkların yaşanmasının ve bilgi akışında sorunların oluşmasının muhtemel olduğunu belirten Rektör Sarıbıyık, “Biz elimizden gelen tüm imkânları seferber ettikten sonra oluşabilecek aksaklıkları çözmek için de bütün çalışmaları yapacağız. Şunu unutmayalım: “akıllı insanlar krizleri faydaya, akılsız insanlar ise faydaları krize dönüştürürler”. Bu süreçte sadece emek değil aynı zamanda gönlünü ortaya koyan idari ve akademik çalışanlarımıza, iş dünyamızın ve kamu kurumlarımızın değerli temsilcilerine ve yapılan çalışmaları içtenlikle destekleyen kıymetli öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu zor günlerde el ve gönül birliğiyle yapılan çalışmaların bereketine olan inancımızla bu süreci faydaya dönüştüreceğimize inanıyorum” diyerek, sağlık ve afiyet dileklerini iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *