İstanbul
Parçalı bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim Şeflerden pasta ve tatlı yapım metotlarını öğrendiler

Şeflerden pasta ve tatlı yapım metotlarını öğrendiler

33
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SUBÜ’nün şef ve aşçı adayı öğrencilerine yönelik olarak misafir şeflerin katıldığı ‘Pasta ve Tatlı Yapım Metotları’ başlıklı bir eğitim düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile SUBÜ Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ile Pastacılık ve Ekmekçilik Programı öğrencilerine yönelik ‘Pasta ve Tatlı Yapım Metotları’ isimli bir eğitim düzenlendi. Sapanca Turizm MYO Öğretim Görevlisi Taner Öztürk’ün organize ettiği eğitimde Şef Halil Kesgin ve Merve Nur Çin Kesgin öğrencilerle buluşarak pasta ve tatlı yapım metotları, pasta ve tatlı yapımında güncel yaklaşımlar, sunum teknikleri, tabak süsleme ve çikolata dekoruna ilişkin bilgiler paylaştılar. Ayrıca pasta ve tatlıların yapım aşamalarını en ince ayrıntısına kadar anlatarak öğrencilere ‘Sufle’, ‘Tiramisu’, ‘Tart Tatin’, ‘Missisipi Tart’, ‘Budapeşte Pasta’ gibi lezzetler yaptırdılar. Etkinlik misafir şeflere teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

Sadece iyi yemek yapmak yeterli değil

Eğitime verdikleri destek için misafir şeflere teşekkür eden SUBÜ Sapanca Turizm MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Taner Öztürk, “Bu tür eğitimler öğrencilerimize farkındalık ve çeşitlilik sağlıyor. Mesleğe bakış açılarını değiştiriyor ve kişisel gelişimlerine katkı veriyor. Bu eğitimin önemli bir çıktısı da üniversitemizin lisans ve ön lisans öğrencilerinin bir araya gelerek bir ekip ruhu oluşturması oldu. Mesleğimizde yemeği iyi yapmak kadar insan ilişkilerinin de iyi olması ve mesleki etik kuralları çerçevesinde bir bilince sahip olmak gerekiyor. Mutfakta çalışan bireyler arasında koordinasyon devamlı olmalı. Takım çalışması mutfaktaki başarının temel anahtarı” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *