İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Eğitim SUBÜ Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarındaydı

SUBÜ Peyzaj ve Süs Bitkileri Fuarındaydı

1525
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

SUBÜ, 4 gün boyunca devam eden PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nda standıyla yer alarak; üniversitenin ilgili bölüm ve programları ile sertifika faaliyetleri ve süs bitkiciliğine ilişkin akademik faaliyetlerini misafirleriyle paylaştı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Uluslararası PSB Anatolia 2021 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı’nda; Ziraat Fakültesi, Sapanca Meslek Yüksekokulu ve Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (SAYEM) bulunduğu stantla yer aldı. Fuarda bu yıl öğrenci almaya başlayan lisans düzeyindeki Peyzaj Mimarlığı Bölümü, ön lisans düzeyindeki Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı ile sertifikalandırma yapılan eğitim programları ziyaretçilere anlatıldı. Üniversitenin gerek tarımsal gerekse süs bitkiciliği ve peyzaj anlamında geliştirdiği projeler ve laboratuvar çalışmaları standı ziyaret eden misafirlere sunuldu. SUBÜ standını Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ ve çok sayıda katılımcı ziyaret etti.

Sahada yer almayı sürdüreceğiz

Fuarda gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşan SUBÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taki Demir, “Stantta fakültemize ait özellikle Doku Kültürü Laboratuvarında üretmiş olduğumuz bitkileri, bunların ülkemiz fidancılığına katkısını ve fakültemizin tarımsal anlamda yaptığı çalışmaları içeren çeşitli bilgilendirmeler yaptık. Aynı zamanda süs bitkiciliği ile ilgili yürüttüğümüz faaliyetler ve projelerimiz hakkındaki detayları paylaştık. Önümüzdeki yıllarda da fuarda bulunarak sahada yer almayı hedefliyoruz. Sakarya’da ve bölgemizde katkı sağlayacağımız çok fazla alan bulunuyor” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *