İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Cemiyetlerimizi erteleyelim’

MHP Adapazarı İlçe Başkanı Halil Hakan Oturak Corona virüsü ile mücadeleye vatandaşlar olarak destek vermemiz gerektiğini ifade ederek bir açıklama yaptı.
Açıklama şöyle;

Sevgili Adapazarlı hemşerilerimiz!
Corona virüsünün dünyada ve ülkemizde gittikçe etkisini artırması üzerine devlet kurumları başta olmak üzere, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları toplantı ve faaliyetlerine ara vermiş bulunmaktadır. 

Sağlık bakanlığımızın başından beri çok ciddi bir şekilde yönettiği sürece vatandaş olarak bizlerinde destek vermesi gereklidir. 

Bu açıdan neler yapabiliriz diye baktığımızda, milli kültürümüzün bir parçası olan cemiyetlerimize, tokalaşma ve sarılma adetlerimize bir süre ara vermek, bu salgınla mücadele açısından çok önemli bir noktadır. Böylelikle hastalığın yayılma riskini azaltmış oluruz. 

Bir yakınımızın cemiyeti olduğunda mecbur gitmek durumunda hissettiğimizden, bu konunun çözümü cemiyet sahiplerinin sorumluluğundadır. Birbirimizi riske atmamalıyız. 
Cemiyetler için yer kiralayan esnafımızın vatandaşlarımıza bu konuda destek olması, toplumsal sağlığımız açısından elzem bir konudur. 

Ayrıca sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara itibar edilmemesi, sağlık bakanlığımızın ve resmi kurumların açıklamalarının takip edilmesi, toplumsal kaosa sebep verebilecek her türlü paylaşımdan uzak durulması, bu sürecin dikkat edilmesi gereken hususlarındandır. 

Milletimizi seviyoruz ve ona bir şey olmasın diye bu çağrıları yapmak noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. 

Allah milletimize ve tüm dünyaya bu musibetten kurtulmayı nasip etsin.

Kaynak: https://sakaryamilat.com/2020/03/16/siyaset/cemiyetlerimizi-erteleyelim/136879/sakaryamilat/