Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası (KOSANO) ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) arasında üniversitemiz öğrencilerinin eğitimini desteklemeye yönelik protokol oluşturuldu.
KOCAELİ
Kocaeli Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) nezdinde, KOSANO, TÜRKLİM ve Karamürsel MYO yetkililerinin katılımı ile toplantı düzenlendi. Toplantıda yapılan görüşmeler neticesinde, KOSANO ve TÜRKLİM işbirliği ile bir MARKA projesi olarak 4.5 Milyon TL bütçe ile kurulan “Mükemmeliyet Merkezi”nin, Kocaeli Üniversitesi meslek yüksekokulu öğrencilerinin kullanımına açılması kararlaştırıldı.
KOSANO bünyesinde bulunan “Mükemmeliyet Merkezi” faaliyetleri kapsamında limanlarda kullanılan taşıma sistemleri ve tüm ekipmanların simülasyonlarının gerçekleştirilebildiği simülatörler ile desteklenen eğitimlerin Kocaeli Üniversitesi Karamürsel Meslek Yüksekokulu "Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı" ile "Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı" öğrencilerine ücretsiz olarak verilmesi ve Eğiticilerin Eğitimi faaliyetlerinin yapılması planlandı. Mart Ayında Çalıştay Yapılacak Mükemmeliyet Merkezi’nde kullanılabilecek simülasyonlar ve desteklenen eğitimler arasında; Liman Forklift Operatörü, Liman Saha İstif Mk. Operatörü (CRS-ECS), Mobil Vinç Operatörü (MHC), Pompa Tank Saha Operatörü, Liman Vinç Operatörü ( SSG/RTG), Puantör, Endüstriyel Taşımacı, İşaretçi, Araç Yükleme Operatörü, Kapı/Kantar Görevlisi, Terminal Çekici Operatörü, Liman Planlama Uzmanı yer alıyor. Toplantıda aynı zamanda, Karamürsel MYO bünyesinde ilgili programların müfredat revizyonlarının gerçekleştirilmesi amacıyla, Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve TÜRKLİM temsilcilerinin katılımıyla müfredat çalıştayı yapılması kararlaştırıldı. Mart 2018’de gerçekleştirilecek çalıştayda; ilgili programların seçmeli ders havuzlarına ulusal standartları karşılayan derslerin belirlenerek eklenmesi, kurs kapsamında alınacak mesleki eğitimlerin Mesleki Eğitim Kredi Transferlerinin (MKTS) yapılmak suretiyle ilgili ve eşdeğer oldukları MYO Program dersleriyle intibaklarının yapılması, staj uygulamalarının geliştirilmesi, 62 üye liman işletmesini kapsayacak şekilde İşletmede Mesleki Eğitim (İME) potansiyelinin tespiti, mezun takip sisteminin kurulması ve istihdam imkanlarının iyileştirilmesi konuları görüşülecek.