İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Başkan İbil: “Sosyal medya kullanımı seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi”

Başkan İbil: “Sosyal medya kullanımı seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi”

158
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan DİJİMED Başkanı İbil, “İstanbul seçimleriyle görmüş olduk ki sosyal medya kullanımı seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi” dedi.

Dijital Medya ve Habercilik Derneği (DİJİMED) Başkanı Ersin İbil, geçilen hafta sonu gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçimleri üzerinden sosyal medyanın önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan İbil, “Sosyal medya kişisel kullanımla birlikte artık siyasetçilerin de kullandığı önemli bir alan. Son dönemde seçim propagandalarının önemli bir kısmının da sosyal medya üzerinden yapılmaya başlanması bunun etkisini gözler önüne seriyor. Ancak sosyal medyanın etkin ve doğru kullanımı noktasında kullanıcıların büyük bir çoğunluğu yetersiz kalıyor. Son seçime bakıldığında sosyal medya kullanımının siyasiler açısından ne denli önemli olduğunu, çıkan sonuçların ışığında ifade edebiliriz” dedi.



“Yanlış algı yönetimi olumsuz sonuçlar doğurdu”

Sosyal medyanın seçim sonuçlarına doğrudan etki ettiğini belirten DİJİMED Başkanı Ersin İbil, “Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylar gerek sahada gerekse geleneksel medyada çalışmalar yürüttü. Adayların bu çalışmasının yanı sıra hem kendileri hem de destekçileri sosyal medyada propaganda yürütmek için mücadele etti. Ortaya çıkan tabloda bir kesimin sosyal medyayı kullanma konusunda yetersiz kaldığını söyleyebiliriz. Rakip adayı eleştirerek sonuç almak isteyenlerin yapmaya çalıştığı algı yönetimi olumsuz sonuçlar doğurdu. Rakip aday hakkında yapılan olumsuz eleştiriler ve iddialar, sosyal medyada kendisinin reklamının yapılmasına sebep oldu. Dolayısıyla olumlu veya olumsuz şekilde hep aynı adayın gündeme çıkması önemli derecede artı sağladı. Burada kullanılan dil sadece belirli alanda aşağılama üzerine kurgulanması seçimi kazanan aday lehine sonuçlar doğurdu. İçeriksiz, temasız, kendi adayından çok karşı tarafa bilinçsizce yüklenmek buna büyük etken olarak karşımıza çıktı. Sonuç itibarıyla bu tarzda yapılan çalışmalara baktığımızda İstanbul seçimleri bize gösterdi ki ‘sosyal medyanın yanlış kullanımı’ seçim sonuçlarını doğrudan etkiledi” diye konuştu.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *