İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel Kayışoğlu’ndun Bursa’ya 5 yeni üniversite teklifi

Kayışoğlu’ndun Bursa’ya 5 yeni üniversite teklifi

422
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa’nın bilim merkezi olacak potansiyele sahip olduğunu belirterek, 5 yeni üniversite kurulmasına yönelik kanun teklifini tekrar meclis gündemine getirdi.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu’nda değişiklik içeren kanun tekliflerinin kabul edilmesi halinde Bursa’ya İnegöl Üniversitesi, Gemlik Üniversitesi, Dağ Birlik Üniversitesi, Mustafakemalpaşa Karacabey Üniversitesi ve Göl üniversitesi adında 5 yeni üniversite kurulacak. Kayışoğlu, Bursa’nın ekonomi ve sanayiin yanı sıra, tarihi, doğal, sosyal ve kültürel zenginlikler açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak geçen dönem vermiş olduğu kanun tekliflerini yeniden meclis gündemine taşıdı.

Bursa’nın Türkiye ekonomisi içinde büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Kurulması teklif edilen yeni üniversitelerle şehrin bilim merkezi haline gelmesinin de önünün açacak. Bursa, 3 milyonu bulan nüfusu ve her yıl aldığı ortalama 60 bin kişilik göç ile sürekli büyüyen bir cazibe merkezidir. Nüfus olarak Ülkemizin 4’ncü şehri olsa da ekonomiye katkısı açısından 2’nci sıradadır. Tarım, turizm, sanayi ve tarih şehri olan Bursa’da bugün sadece 2 tane üniversite bulunmaktadır. Gerek ekonomiye katkısı gerek diğer zenginlikleri göz önünde bulundurulduğunda üniversite sayısının yetersiz olduğu ve bölgenin tarih, termal, maden, ormancılık, ve hayvancılık başta olmak üzere bilimsel açıdan desteklenmeye ihtiyacı olduğu açıktır. Bu sebeple mevcut zenginliklerin ve potansiyelin, bilimsel araştırma ve geliştirme politikalarıyla desteklenmesi, nitelikli eleman yetiştirilmesi ve ülke ekonomisine katkısının daha da büyümesi amacıyla Bursa’nın ilçelerinde 5 yeni üniversite kurulması teklif edilmiştir" dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *