İstanbul
Hafif yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Marmara Basın Güncel (Özel) 700 yıllık gölge oyunu beyaz perdede binlerce çocukla buluşuyor

(Özel) 700 yıllık gölge oyunu beyaz perdede binlerce çocukla buluşuyor

1853
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa’da 700 yıl önce doğan ve kültür mirası haline gelen Karagöz ve Hacivat oyunu, interaktif olarak sinema perdesinde yansıtılarak ikinci yılında da binlerce çocukla buluşuyor. Sinemanın dev ekranında Karagöz Hacivat’ı izleyen çocuklar eğlenceli anlar yaşadı.

Bursa’nın köklü firmalarından Has Tavuk, Karagöz-Hacivat’ı gölgeden sinema perdesine taşıdı. Geçen yıl başlayan proje ikinci yılında da binlerce çocukla buluştu. Aslı bozulmadan sergilenen oyun, usta Karagöz-Hacivat sanatçısı Nevzat Çiftçi tarafından 45 dakika boyunca sinema perdesine aktarıldı. Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleşen gösterime katılan ve dev ekrana yansıtılan karakterle diyaloğa giren çocuklar sevinç çığlıkları attı. Oyun sonrasında firma tarafından çocuklara çorba dağıtıldı.

Dünyada bir ilki gerçekleştirdikleri proje hakkında konuşan Has Tavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, “Karagöz ve Hacivat herkesin bildiği gibi Bursa’nın önemli bir değeri. Sadece Bursa’nın değil dünyanın önemli bir değeri. Bugüne kadar çok öne çıkarılması mümkün olamadı. Projemiz geçmiş nesillerde bize ders veren ve kıssadan hisselerle hayatı öğreten bizim çocukluğumuz için çok önemli karakter olan Karagöz’ü yeni nesillere ve bizim kültürümüzün yeni kuşaklara aktarmak için gölgeden perdeye binlerce vatandaşa ulaşmaya çalıştık. Geleneksel gölge oyunumuz küçük perdeyle sınırlı kalmış, bu sınır içerisinde kırk kişiye hitap etmekteydi. Biz bunu oradan alıp sahneye getirerek Dünya’da ilki gerçekleştirerek hemde genç nesillere bizim kültürümüzü aşılayarak yepyeni bir fikir ortaya çıkardık. Bu fikir ile beraber hem gençlerimize kendi değerlerimizi hem de, kültürümüzü yansıtırken kıssadan hisselerle onların hayatında önemli olacak temel karakterleri oluşturacak doğruluk, dürüstlük, arkadaşlık insaniyet gibi değerleri öğreterek hemde onlara boş zamanlarını değerlendirerek bir çalışma yaptık. Has Tavuk olarak biz bu toplumun bir parçasıysak bu toplumun geleceğini oluşturan gençlere yatırım yapmanın temel görev olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *