Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2026-2027 eğitim öğretim yılında okullarda Su Müfettişi eğitimlerine yeniden başladı. İlk ders Adapazarı Çökekler İlkokulu’nda verildi.
Eğitimlerde suyun önemi animasyonlarla anlatılırken, su kaynaklarının korunması, israfın önlenmesi ve tasarruf yöntemleri ele alındı. Program, Sakarya’nın 16 ilçesindeki okullarda devam edecek.
Su Tasarrufu Bilinci Artıyor
Geçen yıl binlerce öğrenciye ulaşan Su Müfettişi programı, bu yıl da çocukların su tasarrufu konusunda bilinçlenmesini amaçlıyor. Eğitim sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler veriliyor.
Gönüllü Su Müfettişleri
Su Müfettişi unvanı alan öğrenciler, öğrendiklerini evlerinde ve okullarında uygulayacak, çevreleriyle paylaşarak su kaynaklarının korunmasına katkı sağlayacak.
