Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi, Medeniyet Okumaları etkinliği kapsamında Prof. Dr. Sadettin Ökten’i ağırladı. Düşünce dünyamızın önde gelen isimlerinden olan Ökten, medeniyetlerin insanlara etkileri üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
İÇGÜDÜLER, DUYGUSALLIKLAR VE AKIL
TDED Kocaeli Şubesi'nin düzenlediği etkinliğe katılan Prof. Dr. Sadettin Ökten, insanların birçok bakımdan birbirine benzediğini belirterek, “İçgüdüler, duygusallıklar ve akıldan oluşan üç etken vücutla birlikte dışa vuruyor” dedi. İnsanların evrensel sorunları olduğunu dile getiren Ökten, ‘İnsanlar kendilerine ‘Evren nedir?, Benim evrendeki konumum nedir?, Geçmişim neydi?, Geleceğim ne olacak’ gibi sorular soruyor. Bu soruları insan dışındaki hiçbir varlık sormuyor” diye konuştu.
MEDENİYET TASAVVURU KÜLTÜRE MUHTAÇ
İnsanların zihnine gelen sorulara, düşüncelere cevap veren bir takım genel sistemlerin olduğunu kaydeden Ökten, “Bu sisteme biz medeniyet tasavvuru diyoruz" diyerek insanın medeniyet ile ilişkisinin başlangıcına değindi. Ökten, medeniyet tasavvurunun kültüre muhtaç olduğunu vurguladı.
MEDENİYET OKUMALARI KAPSAMINDA DÜZENLENDİ
TDED Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen Medeniyet Okumaları kapsamında toplam yüz kişinin katıldığı dört grup oluşturuldu. Yirmi beş kişilik gruplar önceden dağıtılan kitapları okurken kitabın yazarı, düzenlenen söyleşiye katılarak değerlendirme yapıyor. Dört ay sürecek proje kapsamında katılımcılar her hafta cumartesi günü gruplar halinde toplanıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen söyleşinin konuğu ise Prof. Dr. İsmail Kara olmuştu.
Yorumlar
Yorum yapmak için, isterseniz giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *